Decizia in procesul "Spiru Haret" va fi data vineri

Marti, 11 August 2009, ora 13:50
2475 citiri
Decizia in procesul "Spiru Haret" va fi data vineri

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca se va pronunta vineri, 14 august, pe fondul procesului deschis de Universitatea Spiru Haret pentru suspendarea Hotararii de Guvern care nu ii permite sa organizeze admitere.

Instanta a luat in discutie, marti, exceptiile invocate de Guvern si sustinute de Ministerul Educatiei.

In plus fata de exceptia invocata la termenul anterior, pe 6 august, Executivul a ridicat si exceptia lipsei calitatii procesuale active, Guvernul sustinand ca Universitatea Spiru Haret nu este cuprinsa in hotararea atacata, astfel incat actiunea in instanta nu se justifica.

Ministerul Educatiei a sustinut, la proces, ca Aurelian Bondrea nu ar fi fost numit legal in functia de presedinte al Spiru Haret, exceptia fiind respinsa, pe motiv ca nu influenteaza fondul cauzei.

Tot vineri, instanta se va pronunta pe exceptiiile ramase.

Marti, reprezentantii Spiru Haret au adus mai multe hotarari judecatoresti definitive in care Bondrea apare ca reprezentant al institutiei.

Procesul deschis de Universitatea Spiru Haret pentru suspendarea HG, care nu ii permite aceasteia sa organizeze admitere, s-a amanat, pe 6 august, pana marti, deoarece Executivul a sustinut ca Aurelian Bondrea nu are calitatea de rector si nu poate reprezenta Universitatea.

Astfel, la proces, Guvernul, prin reprezentantii sai, a sustinut ca Bondrea nu este recunoscut ca rector in relatia cu ministerul Educatiei. Acestia sustin ca actiunea nu ar fi valabila, pentru ca a fost semnata in numele Universitatii de catre Bondrea. Mandatele avocatilor au fost semnate tot de Bondrea, au mai aratat reprezentantii Guvernului.

Ministerul Educatiei a fost de acord cu sustinerile Guvernului.

Reprezentantii Universitatii Spiru Haret sustin, in actiunea depusa la Curtea de Apel Bucuresti, ca prin HG 749/2009, a carei suspendare o cer in instanta, Guvernul le-a incalcat dreptul la proprietate si dreptul la autonomie universitara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#proces Spiru Haret, #Spiru Haret instanta, #Spiru Haret diplome, #Spiru Haret scandal , #invatamant