Dezbaterea pe Legea educatiei ar putea fi prelungita

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 19:08
1636 citiri
Dezbaterea pe Legea educatiei ar putea fi prelungita

Presedintele Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, Cristian Dumitrescu, cere Biroului Permanent prelungirea termenului de dezbatere si adoptare pentru Legea educatiei, iar Biroul Permanent sugereaza ca aceasta comisie ar putea lucra in paralel cu plenul pentru a se incadra in termenul dat.

"Presedintele Comisiei de invatamant semnaleaza mai multe lucruri legate de complexitatea proiectului Legii educatiei si solicita, in esenta, o prelungire a termenului pentru dezbatere si vot final. Dupa cum stiti, Camera Deputatilor este prima camera sesizata in ce priveste acest proiect, pe cale de consecinta suntem sub termenul imperativ constitutional care daca curge fara niciun fel de reactie parlamentara, legea se considera adoptata tacit.

Fiind vorba de o lege complexa, fara indoiala acest termen este cel de 60 de zile si nu cel de 45 de zile, dar din discutiile din Biroul Permanent a reiesit faptul ca exista practic trei proiecte de lege pe acelasi subiect, unul depus de PSD, unul depus de PNL si cel al Guvernului", a precizat secretarul Camerei Deputatilor Sever Voinescu la finalul sedintei conducerii Camerei.

"Este evident ca volumul de activitate al Comisiei din cauza aceasta este foarte mare, conform regulamentului nostru cand proiectele de lege sunt concurente ele se dezbat impreuna. Prin urmare, Biroul Permanent solicita domnului presedinte al Comisiei de invatamant sa convoace Comisia, sa aiba o discutie in interiorul Comisiei si sa stabileasca ei insisi, cunoscand foarte bine ceea ce au de facut, un calendar", a explicat Voinescu, opinand ca "acest calendar, evident, va presupune prelungirea timpului normal de lucru al Comisiei in sensul in care Comisia va fi nevoita sa lucreze si in timpul sedintelor de plen".

Voinescu a conchis ca Biroul Permanent va astepta pana la urmatoarea sedinta, miercuri, o pozitie din partea Comisiei de invatamant in legatura cu felul in care acest for isi va organiza activitatea. "Toti am fost de acord ca proiectul acestei legi este extrem de important, impactul acestei legi este special, miza este extraordinara si nu trebuie tratat cu usurinta. Pe de alta parte suntem constransi de termenul constitutional, ca prima Camera sesizata", a subliniat Sever Voinescu.

Presedintele Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor, Cristian Dumitrescu, a cerut Biroului Permanent prelungirea termenului constitutional pentru dezbaterea proiectului Legii educatiei inaintat de Guvern Parlamentului si a celorlalte proiecte cu acelasi obiect de la 45 la 60 de zile.

In plus, Dumitrescu a cerut un aviz al Consiliului Economic si Social cu privire la acest proiect legislativ si a reclamat faptul ca avizul Consiliului Legislativ dateaza din 24 martie, in conditiile in care Guvernul a adoptat proiectul de lege pe 12 aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prelungire dezbatere lege Educatie, #dezbatere Parlament legea educatiei , #invatamant