Ziare.com

Elevii de liceu nu stiu sa lucreze cu un computer

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 08:12

   

Elevii de liceu nu stiu sa lucreze cu un computer
Peste 50% din elevii de clasa a XII-a din Romania sunt incepatori in ceea ce priveste computerele sau au cunostinte medii de utilizare a acestora, dupa cum arata un raport ECDL Romania.

Raportul realizat in urma sesiunii de simulari IT desfasurata de ECDL in liceele din capitala si contine date despre 11.000 de elevi din peste 70 de licee din Capitala, care trebuie sa sustina, in acest an, la Bacalaureat, proba de competente digitale, informeaza Evenimentul Zilei.

"Mai mult de 50% dintre liceenii implicati nu se incadreaza in nivelul de cunostinte minimum aferent standardului european de utilizare a computerului, iar aproximativ o treime dintre participanti au cel putin un modul la care se incadreaza in cel mai scazut nivel de competenta", este una din concluziile studiului.

Sesiunea de simulare s-a efectuat prin probe cu privire la utilizarea computerului si organizarea fisierelor, editare de text, calcul tabelar si informatie si comunicare (Internet).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1476 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Base&Boc distrugatorii elevilor din Romania

da da' stim la bucingam ,la tigari cu droguri,la curvetturi,traiasca Base & Boc !

 

voi cu statistica voastra..........

chiar asa?elevii sunt de vina?faceti o statistica--cati profesori sunt care nu stiu sa lucreze pe comp?cati din ei roaga elevii sa le dea cateva notiuni.Stiu ce spun:la asa profesori asa elevi!eu i-as pune pe ei sa dea un examen digital inaimntea examenelor elevilor

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor