Elevii si studentii prefera sa-si cumpere lucrari de pe Internet in loc sa invete

Duminica, 10 August 2008, ora 13:54
2092 citiri
Elevii si studentii prefera sa-si cumpere lucrari de pe Internet in loc sa invete

Jumatate dintre studenti recunosc ca nu merg aproape deloc la biblioteca, preferand sa-si cumpere lucrari si referate gata facute, contra cost, de pe Internet.

Potrivit unui studiu publicat, la jumatatea lunii iulie, de Agentia pentru Strategii Guvernamentale, mai putin de 10% dintre studentii facultatilor de stat spun ca merg saptamanal la biblioteca, iar dintre studentii facultatilor particulare, doar 2,7%. Acelasi studiu arata ca peste 23,4 % dintre studentii facultatilor de stat recunosc ca nu merg niciodata la biblioteca.

In locul studiului in biblioteca, studentii prefera informatiile publicate online, fie ca provin din biblioteci virtuale sau ca este vorba despre lucrari "de-a gata", scrie NewsIn.

Raspandirea tot mai mare a Internetului a dus si la inventarea unei asa-zise profesii, aceea de fabricant de lucrari de diploma. Acesta anunta pe site-uri de profil domeniul in care este specializat si tarifele percepute pentru realizarea unei lucrari de diploma, in functie, fireste, de dorinta clientului.

Spre exemplu, fabricarea unei lucrari de diploma in domeniul managementului poate costa si 200 de euro. La vanzare sunt scoase, de asemenea, lucrari deja sustinute, una din domeniul informaticii, spre exemplu, putand fi cumparata cu 120 de euro.

Potrivit statisticilor, bibliotecile de stat sunt frecventate, in prezent, de elevi si studenti care cauta carti din bibliografia recomandata sau impusa si de femei care citesc literatura romantica.

Cea mai mare si moderna biblioteca din Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara, a avut, in anul scolar 2007-2008, putin peste 29.000 de persoane inscrise, in majoritate studenti, in conditiile in care numarul total al studentilor bucuresteni este de aproape 390.000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Șoferii care circulă pe Valea Oltului ar fi bine să se înarmeze cu multă răbdare deoarece traficul este greoi din cauza unor lucrări la ieșire din localitatea Călimănești....
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
#elevi, #studenti, #biblioteca, #lucrari, #Internet, #cumpere , #invatamant