Examenul de admitere doctoratul ASE, domeniul Marketing, anulat

Duminica, 05 Aprilie 2009, ora 14:07
2730 citiri
Examenul de admitere doctoratul ASE, domeniul Marketing, anulat

Tribunalul Bucuresti a anulat examenul de admitere la studiile universitare de doctorat - ASE domeniul Marketing, sesiunea septembrie 2008.

Decizia a survenit dupa ce o fosta studenta a sesizat magistratii ca admiterea la doctorat s-a facut cu incalcarea regulamentului.

Decizia magistratilor nu este, insa, definitiva si poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicarea hotararii catre partile din dosar.

Potrivit avocatului fostei studente care a contestat examenul, Costel Ciuhan, in cazul in care hotararea Tribunalului Bucuresti de pe 1 aprilie va ramane definitiva, Academia de Studii Economice va fi obligata sa anuleze atat examenul de admitere, cat si cursurile pentru anul universitar 2008/2009, studentii inscrisi in acest an universitar la sectia Marketing urmand sa dea un nou examen de admitere.

O fost studenta a Academiei de Studii Economice, Mara Popescu, a actionat in instanta scoala Doctorala ASE Bucuresti, cerand anularea examenului de admitere de la sectia Marketing, sesiunea septembrie 2008, motivand ca a fost incalcat in repetate randuri regulamentul privind admiterea la studiile universitare de doctorat.

Astfel, Mara Popescu a sustinut, in fata magistratilor, ca organizatorii examenului de admitere nu au afisat numarul de locuri disponibile pentru fiecare conducator de doctorat in parte, temele de cercetare stiintifica propuse de catre acestia si nici lista cu ordinea intrarii la proba de specialitate.

Mai mult, Mara Popescu precizeaza ca subiectele de la examen nu au fost trase la sorti, asa cum se specifica "Metodologia in privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere la studiile universitare de doctorat - Septembrie 2008", document postat pe site-ul facultatii.

In loc de subiecte trase la sorti, Mara Popescu sustine ca profesorii evaluatori au adresat candidatilor intrebari referitoare la tema aleasa pentru lucrarea de doctorat, lucrare ce, potrivit regulamentului, se realiza si pregatea abia in timpul cursurilor de doctorat, candidatii nefiind obligati sa pregateasca o tema anume pentru examenul de admitere.

De asemenea, Mara Popescu a reclamat magistratilor ca profesorii din comisia de evaluare nu au dat note individuale, iar proba de concurs nu dispunea de dreptul de a face contestatie.

Reprezentantii ASE sustin, insa, ca au schimbat modalitatea de sustinere a examenului, "considerand edificatoare desfasurarea examenului sub forma de colocviu", motivand ca prin aceasta schimbare s-a "simplificat, devenind mai echitabila" procedura de examinare.

De asemenea, reprezentantii Academiei de Studii Economice au recunoscut, la interogatoriul administrat in instanta, ca proba pentru examenul de amitere la scoala Doctorala ASE, sectia Marketing, nu a dispus de o modalitate de contestare a rezultatului obtinut de catre candidati.

Mentionam ca, potrivit rezultatelor afisate pe site-ul ASE in sesiunea septembrie 2008, sectia Marketing la examenul pentru doctorat, in urma examenului nu au fost ocupate toate locurile, multi candidati nepromovand examenul de admitere. Mara Popescu a picat si ea examenul.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#examen admitere anulat, #doctorat ASE Marketing, #incalcare reglementari admitere , #invatamant