Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Coruptia de la Scoala 10 si groparii invatamantului romanesc

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 07:33
5556 citiri

Cazul de coruptie de la Scoala 10 e socant, din pacate nu e o exceptie. Inregistrarea facuta de parinte releva un discurs naucitor al unui invatator si prezinta o intreaga retea de profitori care traiesc de pe urma parintilor care au prostul obicei sa-si trimita copiii la scoala.

Daca vreti, in mic, in discursul halucinant al doamnei Blandu e reprezentat sistemul public din Romania - parintele e omul simplu, angajatul din sistemul privat, micul investitor, oricine reuseste sa castige ceva, iar invatatoarea e statul roman sufocat de interese, corupt, lacom, prins in retele mafioate formate din functionari, politicieni, administratori, toti profitorii care il cocoseaza pe cel obligat sa plateasca.

Daca va intrebati cum de sistemul inca mai functioneaza, raspunsul il gasiti in banii pe care-i platesc parintii si nu numai, bani pe care-i injecteaza oamenii de buna credinta intr-un sistem muribund pentru dreptul fundamental de a respira in aceasta tara.

Intr-o societate normala, ministrul Educatiei ar fi demisionat dupa un astfel de scandal, dar domnul Remus Pricopie anunta doar ca "fondul clasei este ilegal daca este gestionat de scoala, prin invatatoare, profesori sau director". Se intelege de aici ca presiunile facute de invatatoarea Dana Blandu asupra parintilor nu sunt ilegale. Nu ea strangea fondul clasei, ii obliga pe parinti s-o faca.

Si iata, asa se ajunge in mijlocul unei anomalii. Cine poate spune ca invatamantul este gratuit la Scoala 10, "una de fite", cum spune invatatoarea? Aceasta ipocrizie a politicienilor a dus la falimentul sistemului de sanatate si al celui de educatie, producand in serie monstri precum Dana Blandu.

De ce nu exista scoli cu taxe si scoli sustinute de stat? De ce nu exista locuri cu taxe si locuri finantate de la buget la scolile de elita din marile orase? Daca tot avem parinti dispusi sa plateasca pentru educatia copiilor de ce sistemul de educatie refuza sa fie finantat si printr-o astfel de modalitate? E atat de greu sa dai drumul competitiei intre scoli, e atat de greu sa le ierarhizezi si sa le clasifici astfel incat sa le oferi parintilor o oportunitate solida in ce priveste educatia?

Nu, nu e greu. Reformele se pot face in cateva luni, dar niciun politician aflat la putere nu le doreste. PSD se ocupa doar cu promisiunile si vrea sa puna mana pe scoli, sa le controleze politic, sa-si numeasca politrucii inspectori si sa stoarca bani din fondurile claselor, bani care ajung la partid.

Daca parintii ar plati taxe, acestea s-ar contabiliza, ar ajunge la buget, banii ar fi cheltuiti pe anumite criterii masurabile, ar ajunge la oameni care ii merita si asta ar fi o adevarata nenorocire pentru ca toata sleahta de paduchi crescuti la umbra invatamantului gratuit si carati in spate de oamenii cinstiti din sistem n-ar mai avea ce sa fure.

Invatatoarea Dana Blandu nu e o exceptie, e o regula in sistemul de educatie romanesc. Ea colecteaza banii de la parinti, pastreaza o parte, iar pe restul ii duce mai sus. Fiecare functie de director de scoala, de inspector se plateste, iar totul e controlat de partid.

Aceasta inregistrare socanta, facuta de o mama care nu a mai suportat mizeria, ne arata fata hada a invatamantului romanesc. In discursul halucinant al doamnei invatatoare Dana Blandu se afla inchisa drama zecilor mii de tineri care termina scoala in Romania si n-au niciun viitor.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spaga invatamant, #spaga invatatoare Bucuresti, #profesori spaga elevi , #invatamant