Lecturi incantatoare pentru toti copiii aflati in vacanta

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 13:18
2357 citiri
Lecturi incantatoare pentru toti copiii aflati in vacanta

In epoca Internetului si a tehnologiilor sofisticate, numarul copiilor care citesc s-a diminuat considerabil. Cartea a fost inlocuita cu calculatorul, tinerii preferand sa petreaca ore in sir jucandu-se la computer.

Daca in urma cu cativa ani elevii primeau ca tema obligatorie de vacanta o lista intreaga de titluri de carti pentru a fi citite, acum acest lucru a devenit facultativ si din ce in ce mai rar, scrie ziarul Compact.

Pentru copiii si adolescentii care iubesc lectura, oferta editurilor este, insa, foarte bogata.

Cei mici pot sa aleaga intre povestile fantastice, cu zane, printi si multe animale, sau enciclopediile ilustrate color. Printre titlurile promovate in librarii pentru aceasta categorie de varsta sunt "Ratatouille", "Fetita celei de a sasea Luni", "Hot si dragon" si "Tezaurul cu povesti".

In schimb, pentru adolescenti, editurile au lansat numeroase romane cu povesti de dragoste, dar si carti SF, cum ar fi "Artur si razbunarea lui Maltazar", "Cronicile Spiderwick", "Ucenicul vampirului" sau "In nava".

Cei fascinati de personajul Harry Potter se pot intalni, in cartea lui Moony Witcher - "Fetita celei de a sasea Luni", cu versiunea lui feminina, micuta Nina, o fetita de zece ani care studiaza alchimia si are puteri magice. Ajunsa la Venetia, dupa moartea misterioasa a bunicului sau, fetita se vede nevoita sa-l infrunte pe contele Karkon Ca'd'Oro, un mag viclean si malefic, stapan al spadei Pandemon Mortalis si al unor androizi pusi pe distrugere. Scopul Ninei este salvarea planetei de lumina Xorax, Cea de a sasea Luna, origine a vietii in Univers, pe care traiesc fapturi ciudate si minunata Eterea.

In schimb, cartea lui Darren Shan "Ucenicul vampirului" este o captivanta continuare a volumului "Circul Ororilor". Personajul principal este un tanar obisnuit. Viata lui se schimba in momentul in care face o vizita la Circul Ororilor. In timp ce se chinuie sa faca fata noii sale existente ca ucenic al unui vampir, incearca disperat sa reziste si singurului lucru care il poate tine in viata - sangele de om. Planurile i se dau peste cap cand se intalneste cu omul-lup.

Preturile volumelor variaza intre 7 si 25 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Harry Potter, #Moony Witcher, #Darren Shan, #lectura, #carti , #invatamant