Masterate ilegale la noua universitati particulare

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 12:14
6135 citiri
Masterate ilegale la noua universitati particulare

Sase universitati particulare din Bucuresti si trei din Iasi au refuzat sa isi autorizeze masteratele la Agentia pentru Asigurarea Calitatii, inscrierile studentilor la aceste mastere fiind facute, in aceste conditii, fara respectarea legii.

Este vorba de masteratele de doi ani, dupa sistemul Bologna, care trebuie sa aiba un aviz provizoriu pentru prima generatie de studenti care au absolvit facultatea dupa trei ani de studiu, scrie Cotidianul.

Pe lista universitatilor bucurestene care fac astfel de masterate inca neautorizate se afla "Spiru Haret", "Dimitrie Cantemir", Hyperion, Bioterra si institutele teologice Baptist si cel Romano - Catolic.

La Iasi, universitatile particulare care au refuzat evaluarea ARACIS sunt "Petre Andrei", Apollonia si "Mihail Kogalniceanu".

"Sunt universitati care organizeaza masterate fara avizul nimanui sau fac masterate pe studii de licenta neacredidate. Sau sunt inscrisi si 100 de studenti, desi masteratul trebuie sa aiba maximum 50 de cursanti", explica Ioan Curtu, presedintele ARACIS.

Universitatea "Spiru Haret", care se mandreste cu numarul cel mai mare de studenti, aproximativ 280.000, a depus 63 de dosare la ARACIS. Dupa ce agentia a evaluat si a respins doua dintre ele, universitatea particulara si-a retras toate celelalte 61 de dosare. Cu toate acestea, pe site-ul universitatii se arata ca la cele 20 de facultati se organizeaza 67 de masterate iar la jumatate dintre ele cursurile se tin online.

Universitatea "Dimitrie Cantemir" contesta autoritatea ARACIS

Rectorul Universitatii "Dimitrie Cantemir", Corina Dumitrescu, este consilierul personal al ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, iar sotul ei este presedintele PSD al Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor.

Corina Dumitrescu a declarat pentru Cotidianul ca nu a autorizat masteratele la ARACIS pentru ca "institutia aceasta nu indeplineste conditiile pentru a evalua".

"Eu ma bazez pe documente, asa cum este raportul de evaluare realizat de Mircea Miclea. Ele functioneaza pe baza Legii 2/2008, care a ingaduit senatelor universitare sa-si organizeze singure programe de master", a mai explicat rectorul Universitatii "Dimitrie Cantemir".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#masterate autorizate universitati, #ARACIS autorizare masterate , #invatamant