Scoala britanica, chineza, italiana sau franceza in vacanta de vara

Luni, 02 Februarie 2009, ora 17:59
2224 citiri
Scoala britanica, chineza, italiana sau franceza in vacanta de vara
Foto: mirunette.ro

Copiii cu rezultate foarte bune la invatatura au sansa de a participa in aceasta vara la o tabara internationala.

La acest tip de tabere pot participa copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani sau tineri de pana in 25 de ani, care vor sa invete sau sa isi perfectioneze o limba straina, scrie Evenimentul Zilei.

O asemenea ocazie este oferita de firma Mirunette care este reprezentant in Romania pentru 36 de scoli internationale care organizeaza cursuri si tabere de limba engleza, franceza, spaniola, italiana, germana, portugheza, chineza si rusa, fiecare in tara unde limba este vorbita nativ.

Taberele nu sunt chiar perioade de relaxare totala. Elevii de liceu, de exemplu, au ocazia sa experimenteze viata de student a unui cursant la Oxford, spune Daniela Pavoni, general manager al firmei organizatoare.

"Sunt cazati in caminele ramase libere pe perioada verii. Participa zilnic la cursuri de trei patru ore predate in limba nativa si la diferite activitati sportive. Nu se poate sa ramana in camere si sa traga chiulul", asigura managerul.

Potrivit acesteia, putini sunt cei care se plang iar 80% dintre cei care merg o data intr-o astfel de tabara revin si a doua oara. Pe langa studiatul unei limbi straine, copiii invata sa socializeze si fac cunostinta cu diferite culturi, pentru ca intr-un campus nu sunt acceptati mai mult de 20 de copii de aceeasi nationalitate.

"Imi aduc aminte cum m-a sunat un parinte revoltat sa ma intrebe cum i-am putut caza copilul de 12 ani cu un italian de 24 de ani. Am facut verificarile si mi-am dat seama ca erau de-o varsta, insa italianul parea mai matur, atat fizic, cat si psihic", povesteste Pavoni.

O tabara de doua saptamani in Marea Britanie costa intre 1.500 si 1.700 de euro, fara transport. "In asta e inclus tot: cazare, masa, activitati, asistenta medicala. Li se mai opreste parintilor o taxa de 50 de euro, in cazul in care copiii fac boacane si trebuie sa plateasca pagubele", spune managerul firmei organizatoare.

Pe de alta parte, taberele sunt programate in iulie-august, insa inscrierile incep inca de acum.

Cei care vor sa-si rezerve un loc in tabara de vara o pot face accesand site-ul www.mirunette.ro.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#tabara vara, #mirunette, #limbi straine , #invatamant