Scoala incepe pe 14 septembrie

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 14:24
5173 citiri
Scoala incepe pe 14 septembrie

Profesorii, parintii si elevii au fost anuntati marti ca anul scolar 2009 - 2010 va incepe pe data de 14 septembrie, dupa ce sindicalistii din Educatie au purtat noi discutii la Guvern.

"Nici nu s-a pus problema ca anul scolar sa inceapa mai tarziu cu zece zile. El va incepe cand a fost planificat, pe 14 septembrie. In legatura cu cele 10 zile ar trebui sa avem niste discutii la Guvern, iar acestea sa nu afecteze salariatii din invatamant. Deocamdata suntem in studiu, nu vom accepta in niciun caz munca fara plata", a declarat presedintele federatiei sindicale Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu.

Liderul sindical a precizat ca inca nu s-a ajuns inca la o solutie, dar vor vedea ulterior ce vor gasi.

"Invatamantul este un domeniu care nu poate fi lasat la bunul plac al unei asemenea decizii. Invatamantul este un domeniu cu foc continuu", a mai declarat Isvoranu.

Presedintele Alma Mater, Anton Hadar, a declarat ca in lunile septembrie, octombrie si noiembrie trebuie sa se faca cheltuieli personal de 15,5% lunar, adica 46,6% pe intreaga perioada.

"Reducerea normelor este o solutie insa veniturile extrabugetare ale universitatilor pot completa si unele pot avea o solutie la aceasta problema", a declarat Hadar.

Andronescu: Se vor reduce cheltuielile, insa fara sa scurtam anul scolar

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marti ca se vor face reduceri de personal, insa fara sa se reduca din durata anului scolar.

"Este foarte greu de acceptat sa scurtam semestrul cu zece zile, pentru ca ar fi o mare paguba pentru scoala. O sa incercam sa reducem cheltuielile aferente celor zece zile, dar in acelasi timp sa nu reducem numarul de zile de lucru. Am gasit solutii pentru aproximativ noua zile din zece", a declarat Ecaterina Andronescu.

Scoala va incepe pe 14 septembrie, a conchis Ecaterina Andronescu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#incepere anul scolar, #paisprezece septembrie, #reducere cheltuieli personal invatamant , #invatamant