Scolile au inceput sa afiseze rezultatele tezei unice la limba romana

Vineri, 15 Mai 2009, ora 18:08
1958 citiri
Scolile au inceput sa afiseze rezultatele tezei unice la limba romana

Rezultatele examenului de limba si literatura romana din cadrul tezelor unice vor fi afisate, incepand de vineri, in toate scolile.

Ulterior, vor facute publice datele centralizate, au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii Inspectoratului General al Municipiului Bucuresti (ISMB).

"In multe scoli, a inceput deja afisarea notelor obtinute la teza de saptamana trecuta la limba si literatura romana, insa statistica finala o vom anunta luni, dupa centralizarea tuturor rezultatelor", a spus purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Dupa ce vor primi, de la centrele de corectare, rezultatele si tezele, profesorii le vor discuta cu elevii, explicandu-le acestora cum s-au dat notele.

"Tezele vor ajunge luni la noi si le vom discuta cu copiii. Eu am participat si la corectare si mi-am pastrat borderourile cu baremele, pentru a le explica elevilor cum s-a facut evaluarea. La corectura nu am avut probleme din cauza erorii din subiecte, respectiv incurcatura dintre Nita Ghitescu si Ghita Nitescu", spune un profesor din Capitala.

Teza la limba romana, desfasurata saptamana trecuta, a fost marcata de un incident - unul dintre subiectele pentru elevii claselor a VIII-a a continut o eroare. Elevilor li se cerea sa analizeze un text din ''Triumful talentului'' de Ion Luca Caragiale, schita bazata pe doua personaje cu nume similare Ghita Nitescu cu Nita Ghitescu.

Cei doi au fost confundati in urma unui examen la caligrafie si s-a creat, in acest fel, o situatie hilara. Cele doua nume au fost confundate, insa, si de cei care au redactat subiectele, iar pe foaia de teza Ghita a aparut, din greseala, in locul lui Nita.

Autoritatile au decis ca teza sa nu se reia, iar lucrarile ce contin numele lui Ghita Nitescu in locul lui Nita Ghitescu, personajele confundate de cei care au redactat subiectele, sa nu fie anulate.

Ministerul Educatiei a sanctionat doi reprezentanti ai institutiei care s-a ocupat cu organizarea examenelor - Centrul National de Curriculum si Evaluare din invatamantul Preuniversitar. Ulterior, cei doi si-au depus demisia.

Notele pe care elevii le vor obtine la tezele cu subiect unic vor conta la admiterea la liceu. Dintre tezele din acest semestru a mai ramas de sustinut, pe 21 mai, lucrarea la istorie sau geografie, pentru elevii claselor a VIII-a.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#rezultate teza unica, #limba si literatura, #greseala subiect teza , #invatamant