Scolile private din Romania castiga tot mai mult teren

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 14:06
5101 citiri
Scolile private din Romania castiga tot mai mult teren
Foto: EVZ

Desi taxele sunt destul de mari si nu exista garantii ca elevul va invata bine, din ce in ce mai multi romani cu bani isi inscriu copiii la scoli private internationale, locurile existente neputand sa satisfaca cererile.

Cea mai veche astfel de scoala este American International School of Bucharest (AISB), care are 47 de ani de experienta. In prezent, la AISB invata 700 de elevi, dintre care numai 26% sunt romani, restul fiind copii ai diplomatilor din 13 ambasade, relateaza Evenimentul Zilei.

Desi se preda in limba engleza, romana este trecuta si ea in orar. Paza este asigurata 24 de ore din 24, iar accesul strainilor se face doar pe baza de buletin si legitimatie de vizitator, daca vizita este anuntata cu doua zile inainte.

Taxa de inscriere este de 200 de euro, iar, in cazul admiterii, inregistrarea costa 800 de euro. Pentru nivelul de gradinita pana la clasa a opta, taxele ajung la 17.000 de euro, iar, pentru liceu, la 18.000 de euro pe an.

La scoala americana notele sunt mai putin importante, important fiind ca fiecare copil sa fie orientat spre lucrurile pe care stie sa le faca cel mai bine. Pentru corectarea lucrarilor din examenele de promovare, se apeleaza la profesori din strainatate, de la alte scoli afiliate AISB.

O alta scoala privata este International School of Bucharest (ISB), unde taxele sunt mai mici, de 4.000 - 5.000 de euro pe an, pentru gradinita, 7.500 de euro/an pentru scoala primara si aproape 9.000 de euro pentru liceu.

Programa se bazeaza pe cea din Anglia si Tara Galilor, care este o combinatie intre "a te juca" si "a studia", potrivit directorului adjunct al scolii, Keith Jackson.

In acest an, ISB are 600 de elevi, din 38 de tari, 170 dintre ei fiind romani.

Cea mai mare pondere de elevi romani este insa la Cambridge School, unde 65% din cei 520 de elevi inscrisi sunt de nationalitate romana.

Taxele sunt cele mai mici dintre scolile private, cuprinse intre 4.000 - 5.500 de euro pe an. Materiile sunt predate de vorbitori nativi de engleza, elevii fiind ajutati sa treaca testele internationale SABIS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Scoala Americana, #scoli private Romania, #International School Bucharest, #Cambridge School , #invatamant