Subiectele la tezele unice speciale, extrase mai devreme

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 20:47
1283 citiri
Subiectele la tezele unice speciale, extrase mai devreme

Ministrul Educatiei a decis sa extraga cu o jumatate ora mai devreme decat era programat varianta de subiect pentru teza unica la limba si literatura romana la sesiunea speciala din acest semestru.

"Extragerea variantei de subiect [...] va fi devansata cu o jumatate de ora (9.30 in loc de 10.00), din ratiuni de optimizare a procedurilor derulate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar (CNCEIP). Devansarea nu va afecta ora de incepere a tezei care ramane aceeasi (12.00)", se arata in comunicatul remis, miercuri, de minister.

Anul acesta au avut loc trei incidente la teze, respectiv proba de limba romana a fost amanata, prin ordin de ministru, cu doua zile, din cauza amenintarilor cu greva ale profesorilor, unul dintre subiecte la acelasi examen a fost gresit, iar la proba de istorie / geografie un alt subiect a continut greseli, aceasta neafectand insa examenul, ca in primul caz.

In urma acestor evenimente directorul Centrului National de Curriculum si Evaluare din invatamantul Preuniversitar (CNCEIP), Cristian Mirescu, si-a prezentat demisia.

Elevii claselor a VII-a si a VIII-a care nu au promovat sau nu au sustinut tezele unice in prima sesiune de examen sustin probele in perioada 26 mai - 6 iunie.

Proba de limba si literatura romana este programata pentru joi, pe 2 iunie va avea loc examenul la matematica, iar elevii claselor a clasele a VIII-a vor avea de sustinut si un examen la alegere, la istorie sau geografie, pe 4 iunie.

Media obtinuta la tezele cu subiect unic este importanta la admiterea la liceu. Astfel, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, elevii vor fi admisi la liceu fara examen, tinandu-se cont de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50 la suta din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50 la suta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#extragere subiecte, #teze unice, #sesiune speciala , #invatamant