Targ international de oferte universitare in Bucuresti, Timisoara si Iasi

Sambata, 13 Martie 2010, ora 11:55
2862 citiri
Targ international de oferte universitare in Bucuresti, Timisoara si Iasi

Cele mai interesante oferte pentru studii de licenta, masterat si doctorat la institutii de invatamant superior din Europa si SUA vor fi prezentate, incepand de sambata, la editia 2010 a Targului International Universitati RIUF, gazduit pe rand de Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Aflat la cea de-a sasea editie, evenimentul va reuni peste 90 de expozanti, care vor furniza informatii despre universitati, programe academice, domenii de studiu si cursuri vocationale si de limbi straine.

Tinerii romani pot astfel sa aleaga dintr-o gama larga de specializari, printre care Administrarea Afacerilor, Afaceri Internationale, Comert Electronic, Comunicare Globala, Contabilitate Judiciara si de Investigatii, Design, E-Business, Economie Politica, Estetica si Terapii de Infrumusetare, Securitatea Retelelor, Finante si Investitii, Informatica, Inginerie, Inovatie si Antreprenoriat, Management Turistic si Hotelier, Managementul Organizatiilor Culturale, Mass-Media si Comunicare, Psihologie Organizationala, Stiinte Naturale - Biomedicina, Stiinte Sociale, Strategii si Politici Publice, Studii Americane, Studii Islamice si Orientale, Studii Multimedia, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.

In plus, vizitatorii vor avea acces la informatii detaliate despre modalitatile prin care studiile in strainatate devin la fel de accesibile financiar precum cele din Romania, prin programe de burse si imprumuturi oferite de institutii internationale.

Cea mai spectaculoasa oferta de la targ vine, potrivit organizatorilor, din Danemarca, unde scolarizarea este gratuita. Cursurile sunt finantate de guvernul danez, care suporta costuri de circa 10.000 de euro pentru fiecare an de studii universitare, pe toata durata acestora. Aceasta politica se aplica tuturor cetatenilor din spatiul UE, care trebuie sa treaca prin acelasi sistem de admitere ca si studentii danezi.

RIUF 2010 mai include workshop-uri sustinute de tineri romani care sunt studenti sau absolventi ale unor universitati din strainatate si care pot sa ofere o imagine personala asupra studiilor in strainatate: pasii necesari in procesul de aplicare, pregatirea pentru testele standardizate, surse de finantare, viata sociala si impactul unei experiente academice internationale asupra vietii lor.

Targul se desfasoara, sambata si duminica, la Bucuresti (Sala Palatului), in 16 martie la Timisoara (hotel Timisoara) si in 18 martie la Iasi (hotel Unirea).

Peste 50.000 de vizitatori au profitat de oportunitatile oferite de RIUF la editiile precedente, spun organizatorii.

RIUF este organizat de EDUCATIVA, un grup de companii si organizatii neguvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#targ universitar Bucuresti, #RIUF targ invatamant , #invatamant