Taxa pentru studentii romani la Medicina va creste la 5.000 de euro/an

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 14:46
5096 citiri
Taxa pentru studentii romani la Medicina va creste la 5.000 de euro/an

Taxa anuala pentru studentii straini de la Facultatea de Medicina ar putea creste considerabil, dupa ce cateva facultati au efectuat o ancheta privitoare la eliberarea unor diplome de licenta, fictive, pentru cativa cetateni italieni.

Astfel, taxa pentru studentii straini, care se inscriu la facultatile de medicina si farmacie, din Romania, ar putea creste de la 3.600 de dolari, la cel putin 5.000 de euro, informeaza Ziua.

Aceasta propunere a fost facuta de rectorii facultatilor, la intalnirea cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Rectorii au discutat cu ministrul si problemele legate de finantarea facultatilor de medicina.

"Dorim finantare pe "cohorta" de studenti, si nu dupa numarul de studenti din fiecare an de studii. Mai concret, daca in anul I se finanteaza 350 de studenti, ulterior finantarea sa se faca tot pentru 350 de locuri, indiferent de numarul celor care raman repetenti pana in anul VI.

In prezent, se finanteaza pentru fiecare student in parte din fiecare an, astfel ca, pentru a obtine o finantare mai mare, profesorii dadeau note de trecere chiar si celor care nu meritau, pentru a avea in toti anii de studiu cat mai multi studenti", a declarat Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi.

Ecaterina Andronescu, s-a intalnit cu rectorii universitatilor de medicina si farmacie din Cluj Napoca, Timisoara, Targu Mures, Craiova si Iasi, pentru a dezbate situatia scolara a studentilor straini.

La sfarsitul lunii mai, Ministerul Educatiei a descoperit ca un grup de studenti italieni au obtinut diplome de licenta in mod fraudulos, iar alti studenti straini erau inmatriculati direct in anii terminali.

Ambasada Italiei, din Romania, a avertizat ca 63 de cetateni italieni au obtinut, ilegal, diplome de licenta. In acelasi timp, la Universitatea de Medicina din Oradea au fost eliberate 20 de diplome in specializari care nu exista in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea de gaze din depozitele sale, considerând că a încălcat...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#student strain, #facultate medicina, #taxa , #invatamant