Ultimele zile pentru inscrierea la facultate

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 09:53
8950 citiri
Ultimele zile pentru inscrierea la facultate

La majoritatea universitatilor din tara inscrierile pentru admitere se incheie pe 18 sau 20 iulie, urmand ca in urmatoarele zile sa se sustina examenele.

In acest an, universitatile de stat ofera, pentru cei peste 170.000 de absolventi ai bacalaureatului de anul acesta si pentru candidatii care au absolvit anii trecuti, aproximativ 62.000 de locuri fara taxa, scrie Newsin.

La Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, vineri este ultima zi in care se fac inscrieri, iar in perioada 21-23 iulie vor avea loc examenele. Anul acesta, ASE ofera 2.668 de locuri la buget (fara taxa) si 2.675 de locuri cu taxa taxa, iar pana pe 16 iulie se inscrisesera deja 5.597 de candidati.

Si Universitatea "Politehnica" din Bucuresti face inscrieri pana vineri, iar examenele se sustin pe 21 si 22 iulie. Candidatii au la dispozitie 4.743 de locuri subventionate de la buget si 1.165 locuri cu taxa. Cele mai multe locuri sunt la Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, 522 de locuri, Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice, 569, si la Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, 632 de locuri.

Anul acesta, doar cinci facultati din cadrul Politehnicii bucurestene mai organizeaza examen de admitere, respectiv facultatile de Automatica si Calculatoare, de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Transporturi, Stiinte Aplicate si Inginerie in Limbi Straine. La celelalte, admiterea se face cu dosar, adica dupa media obtinuta la bacalaureat si media de absolvire a liceului, ponderea acestora fiind diferita, in functie de facultate,.

Universitatea Bucuresti (UB) face inscrieri pana pe 20 iulie, iar sustinerea examenelor va avea loc in intervalul 22-26 iulie, urmand ca, pe 28 iulie, candidatii sa afle daca au fost admisi sau nu. UB ofera 4.460 de locuri finantate de stat si 5.500 de locuri cu taxa, pentru anul scolar 2008-2009, cu 1.200 de locuri mai mult decat in anul universitar care tocmai s-a terminat.

Anul acesta, cele mai multe facultati din cadrul UB organizeaza, pentru admitere, numai concurs de dosare. Vor organiza examene facultatile de drept, limbi straine, sociologie, matematica, stiinte politice si tehnologia informatiei.

La Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti, vineri este ultima zi de inscrieri, iar examenele se sustin intre 19 si 21 iulie. La SNSPA sunt disponibile, anul acesta, 452 de locuri la buget si 660 de locuri la taxa.

La Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti inscrierile au loc pana pe 20 iulie. Pentru anul universitar 2008-2009, au fost aprobate 790 de locuri la buget si 770 de locuri cu plata.

La Universitatea "Spiru Haret", institutie particulara care numara cei mai multi studenti, comparativ cu restul universitatilor din Europa, inscrierile se fac pana la sfarsitul lunii septembrie. Admiterea se face pe baza de dosar, iar universitatea nu a anuntat un numar limitat de locuri disponibile. Taxa anuala de studii se situeaza intre 1.200 si 2.500 de lei, in functie de facultate.

In 2007, 123.000 de candidati au fost admisi la aceasta universitate. Practic, in anul universitar 2007-2008, un student din trei a invatat la Universitatea "Spiru Haret".

Universitatea Babes - Bolyai (UBB) din Cluj a infiintat Centre Regionale de Inscriere in Sfantu Gheorghe, Satu-Mare, Sighetu Marmatiei, Bistrita si Zalau, unde candidatii se pot inscrie pana pe 25 iulie. In perioada 25 - 28 iulie va avea loc sustinerea probelor la specializarile pentru care se organizeaza examene propriu-zise, iar pana pe 31 iulie candidatii trebuie sa confirme ocuparea locului in facultate.

UBB ofera 4.834 de locuri la buget si 10.506 la taxa, alte 4.705 de locuri fiind pentru invatamantul la distanta. Pentru invatamantul in limba maghiara sunt rezervate, in total, 4.029 de locuri.

La Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, inscrierile se fac pana pe 20 iulie, iar intre 21-23 iulie va avea loc selectia candidatilor si afisarea rezultatelor. Universitatea are disponibile 11.499 de locuri in total, dintre care 3.330 la buget si 8.110 cu taxa.

Universitatea "Ovidius" din Constanta face inscrieri pana cel mai tarziu pe 25 iulie, iar la facultatile unde se organizeaza numai concurs de dosare, sambata este ultima zi de inscrieri. In perioada 21-28 iulie au loc examenele. Anul acesta, la Ovidius sunt disponibile 1.350 de locuri la buget si 4.103 cu taxa. Pana pe 16 iulie, se inscrisesera 4.417 de candidati, cei mai multi, 1.180, la Studii Economice.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#locuri, #facultate, #admitere, #examene, #inscriere , #invatamant