Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un detinut de 51 de ani s-a inscris in clasa I

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 21:18
2226 citiri
Un detinut de 51 de ani s-a inscris in clasa I
Foto: Arhiva

Peste 130 de detinuti de la Penitenciarul Aiud vor urma, in acest an scolar, cursurile ciclului primar si gimnazial. De asemenea, au fost organizate si cursuri liceale serale, unde s-au inscris alte 50 de persoane private de libertate.

"La cursurile Scolii cu clasele I-VIII nr. 4 din incinta penitenciarului au fost inscrise un numar de 132 persoane private de libertate care vor studia la nivelul primar si gimnazial. Cel mai tanar dintre elevi are 21 de ani, iar decanul de varsta are 51 de ani si este inscris in clasa I. De asemenea, in colaborare cu Liceul Tehnologic Agricol Alexandru Borza Ciumbrud, au fost organizate si cursuri liceale serale pentru clasele a IX-a si a X-a - profilele Resurse naturale si protectia mediului si Tehnologic, unde sunt inscrisi un numar de 50 de detinuti", a informat, luni, purtatorul de cuvant al penitenciarului, inspector principal Nicoleta Mataranga, informeaza Agerprez, preluat de Romania TV.

In plus, datorita nevoii de integrare pe piata muncii a fostilor detinuti, din acest an scolar, 11 persoane private de libertate vor urma cursurile unei clase de invatamant profesional special cu profil tehnologic.

Elevii au la dispozitie sapte sali de clasa, o biblioteca, o cancelarie, precum si un cabinet de consiliere psihologica. De asemenea, Administratia Penitenciarul Aiud a asigurat fiecarui detinut care s-a inscris la scoala, necesarul de rechizite pentru desfasurarea in conditii optime a procesului instructiv-educativ.

Programa cuprinde aceleasi materii si modalitati de evaluare ca in toate scolile similare din sistemul educational romanesc.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#detinuti Penitenciar Aiud scoala, #detinuti cursuri liceale, #inchisoare clase invatamant profesional , #invatamant