Ziare.com

A 11-a generatie de diplomati liceeni Lauder-Reut a absolvit cursul de Diplomatie si Afaceri Internationale in cadrul ceremoniei de la Ministerul Afacerilor Externe

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 15:51

   

A 11-a generatie de diplomati liceeni Lauder-Reut a absolvit cursul de Diplomatie si Afaceri Internationale in cadrul ceremoniei de la Ministerul Afacerilor Externe
La finalul celui de al 11-lea an de parteneriat educational cu Ministerul Afacerilor Externe - Institutul Diplomatic Roman, Fundatia Ronald S. Lauder Romania - Complexul Educational Lauder-Reut au desfasurat marti, 13 iunie 2017, ora 11:00, la Sala Gafencu a Ministerului Afacerilor Externe, ceremonia de absolvire a cursurilor de Diplomatie si Afaceri Internationale de catre elevii liceului bilingv Lauder-Reut.

Evenimentul a avut loc si s-a desfasurat in prezenta ministrului delegat pentru Afaceri Europene, doamna Ana Birchall, a secretarului de stat pentru pregatirea presedintiei Romaniei la Consiliul U.E., domnul Stefan Irimia Popescu, a ambasadorului extraordinar si plenipotentiar al statului Israel, Excelenta Sa doamna Tamar Samash, a presedintelui Comunitatii Evreilor din Bucuresti, ing. Paul Schwartz, a presedintelui Fundatiei Ronald S. Lauder Romania, doamna Tova Ben Nun-Cherbis, precum si cu participarea a numerosi alti oficiali si membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, diplomati de cariera, elevi si profesori.


Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, doamna Ana Birchall, s-a declarat onorata sa ii reintalneasca pe elevii Lauder-Reut in casa Ministerului Afacerilor Externe, dupa participarea la Conferinta 2Day Ambassador desfasurata la finalul lunii martie la Palatul Parlamentului, apreciind faptul ca Ministerul Afacerilor Externe este partener de traditie al proiectelor de diplomatie desfasurate de scoala Lauder-Reut.

Doamna ministru s-a declarat impresionata de modul de organizare, de discursurile si de maiestria elevilor in arta diplomatiei, ca marca a Complexului Educational Lauder-Reut si dovada a capacitatii sale ca scoala de elita de a inova si a se adapta la mersul vietii si al lumii, pentru a pregati si motiva tinerii pentru viitorul lor.

Doamna ministru Ana Birchall i-a sfatuit pe elevi sa devina diplomati, sa se alature unei lumi fascinante, al carei scop este asigurarea pacii, dar in care fiecare gest conteaza si le-a urat sa guste cat mai multe victorii obtinute cu tenacitate si seriozitate.

Totodata, doamna ministru i-a invitat pe elevi sa se alature demersului de preluare a presedintiei Consiliului UE 2019, in cadrul proiectului Uniunea Europeana a Copiilor, solicitandu-le sa ii aduca la cunostinta ideile si sugestiile lor in aceasta directie, inclusiv pe pagina dansei de Facebook.


Ambasadorul statului Israel, doamna Tamar Samash, i-a felicitat pe elevi si le-a vorbit despre importanta diplomatiei ca modalitate de rezolvare pasnica a conflictelor, subliniind faptul ca un diplomat bun este acela care isi intelege tara pe toate planurile, dar este in acelasi timp un om pentru care grija fata de umanitate este cruciala.

Impartasind din experienta personala, Excelenta Sa a subliniat importanta studiilor diplomatice dublate de curiozitate, idealism, loialitate fata de tara - ingrediente care, spre deosebire de istoria, geografia, economia unui stat, nu se invata.

Presedintele Complexului Educational Lauder-Reut, doamna Tova Ben Nun-Cherbis, a adus multumiri si a transmis recunostinta profunda tuturor celor care coopereaza an de an la desfasurarea cursului de diplomatie - parteneri, profesori, elevi, apreciind implicarea si deschiderea autoritatilor in pregatirea elevilor pentru viitor.

Elevii Lauder-Reut au avut un an diplomatic plin de activitati teoretice si practice, precum vizita la Parlamentul European de la Strasbourg, internship la ambasade, Ministerul Afacerilor Externe si Institutul Diplomatic Roman in cadrul Conferintei Lauder de Diplomatie si Afaceri Internationale pentru invatamantul liceal - "2Day Ambassador" (28-30 martie 2017), conferintele Model United Nations desfasurate in Romania si strainatate la Bratislava, Herzliyah, Varsovia, precum si cea de a 5-a editie a Conferintei LauderMUN (9 - 12 iunie 2017).

Domnul Stefan Irimia Popescu, secretar de stat pentru pregatirea presedintiei Romaniei la Consiliul U.E., i-a incurajat pe elevi sa fie diplomati in tot ceea ce fac si la locul in care se gasesc si sa invete siguranta de sine, salutand ideea cursului de diplomatie drept o initiativa demna de multiplicat.

In incheiere, elevii si invitatii au primit un cuvant de suflet transmis de domnul Paul Schwartz, presedintele Comunitatii Evreilor din Bucuresti, care i-a indemnat pe elevi la implicare, intrucat actiunile constructive, iar nu indiferenta duc societatea inainte.


Ceremonia a fost condusa cu mare caldura de catre doamna Mirela Grecu, director al Directiei Diplomatie Publica, Culturala si Stiintifica din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu bucuria de a fi gazda si organizator de proiect si de a discuta cu elevii, carora le-a dat cuvantul pentru a-si prezenta, la randul lor, discursurile de multumire si apreciere.


O adevarata si emotionanta proba de protocol diplomatic l-a reprezentat momentul inmanarii certificatelor de absolvire, pe care elevii le-au primit din mana doamnei ministru Ana Birchall, cu sustinerea entuziasta a Excelentei Sale, ambasadorul Israelului, doamna Tamar Samash, si a doamnei Tova Ben Nun-Cherbis.Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1459 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

inca niste ungureni... or mai fi fundatii Gojdu suficiente pentru

atatia absolventi bilingvi Lauder-Reut?

 

Asteptam medalii olimpice internationale ...liceu - kakao

...

 

Ironia e de netăgăduit

"Complexul Educational Lauder-Reut au desfasurat marti, 13 iunie 2017, ora 11:00, la Sala Gafencu a Ministerului Afacerilor Externe.."

Parcă memoria eroului legionar Valeriu Gafencu și a altora ca el, fusese rezolvată prin legea 215/2016. Se vede că nu tocmai.

Cineva a avut un simț al umorului excepțional și merită felicitări!

Iar Dumnezeu, nu doarme: codul de aprobare al comentariului, e "jzd"

 

"Doamna Ministru AB" nu le-a spus ca se obtin lucruri mult mai mari

si intr-un timp mult mai scurt cu "un botic de ied"!
Asta-i diplomatie aplicata la modul practic!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor