Conferinta Internationala "Ambasador Astazi" - O ocazie unica pentru elevi de a explora lumea diplomatiei

Luni, 23 Martie 2015, ora 13:00
2758 citiri
Conferinta Internationala "Ambasador Astazi" - O ocazie unica pentru elevi de a explora lumea diplomatiei

Conferinta "Ambasador Astazi", aflata la a patra sa editie, este initiata si organizata de Fundatia Ronald. S. Lauder Romania - Complexul Educational Lauder-Reut, sub auspiciile Parlamentului Romaniei - Camera Deputatilor, Ministerului Afacerilor Externe, Institutului Diplomatic Roman, Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Culturii si Primariei Sectorului 3.

Liceenii din Lauder-Reut sunt beneficiarii exclusivi ai unui program optional de cursuri acreditate de diplomatie, afaceri internationale, business, educatie financiara, comunicare, media, vorbire publica, dezbatere si oratorie, dar au dorit sa imparta aceste oportunitati educationale extraordinare cu colegi din tara si strainatate.

Cu aceasta dorinta de a deservi comunitatea si a contribui la cresterea calitatii serviciilor educationale, a luat nastere acum patru ani proiectul "Ambasador Astazi" - Conferinta internationala Lauder de diplomatie si afaceri globale pentru licee.

Asa cum a intrat deja in traditie, Ambasador Astazi are loc in luna martie; in acest an, pe data de 19.03.2015, la Sala Duca - Palatului Parlamentului, cu participarea a 270 de elevi din 23 de scoli din Bucuresti, Ort Benyiamina si Hertzliyian (Israel), Sofia (Bulgaria) si Budapesta (Ungaria).

Participantii au aflat mai multe despre diplomatia si comunicarea publica, razboiul cibernetic, securitatea energetica sau propagarea fenomenului islamic in Orientul Mijlociu si Europa, direct de la diplomatii de prim rang, ambasadori, ministri, oficiali si experti de talie internationala din domeniul energiei, securitatii cibernetice si antiterorismului.

Conferinta se bucura in mod traditional de sprijinul ambasadelor straine, in acest an fiind implicate 16 misiuni diplomatice - ale Argentinei, Austriei, Marii Britanii, Cehiei, Chile, Frantei, Germaniei, Irlandei, Italiei, Mexicului, Norvegiei Olandei, Poloniei, Statului Israel, SUA, Vaticanului.

Cele 16 ambasade si liderii corpurilor diplomatice i-au gazduit si in stagii de o zi la sediul acestora pe elevii liceului Lauder-Reut care urmeaza studii diplomatice. A doua zi, la Palatul Parlamentului, ministrul secretar de stat al Afacerilor Externe impreuna cu Ambasadorii Argentinei, Austriei, Olandei, Poloniei si adjunctii ambasadelor Mexicului si Statelor Unite, le-au vorbit elevilor despre misiunea si provocarile carierei diplomatice.

Despre razboiul cibernetic din zilele noastre au vorbit renumiti experti romani si israelieni din cadrul Serviciului Roman de Informatii, Autoritatii de Supraveghere Financiara, Institutului European al Riscului, Securitatii si Managementului Comunicarii, SNSPA, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) si The Institute for Policy and Strategy (IPS) - IDC Herzlyia, Israel.

Conferinta a fost moderata de domnii Emil Hurezeanu si Daniel Apostol.

La ceremonia de deschidere au luat cuvantul, cu un mesaj ca lideri actuali, catre viitorii lideri - acum inca elevi:

  • presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea
  • consilierul pentru Cultura al Administratiei Prezidentiale, Sergiu Nistor (foto mai jos)
  • co-presedintele PNL, dna deputat Alina Gorghiu (foto mai jos)
  • presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti, dr. dep Aurel Vainer
  • secretarul de stat pentru Afaceri Globale din Ministerul de Externe, Radu Podgorean
  • secretarul general al ministerului Educatiei, Gabriel Ispas
  • sub-secretarul de stat al ministerului Culturii, Dr. Irina Cajal
  • ambasadorul Israelului, Excelenta Sa Dan Ben Eliezer (foto mai jos)

  • adjunctul ambasadei SUA, Bruce Kleiner
  • primarul Sectorului 3, Robert Negoita.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#conferinta internationala Ambasador Astazi, #2nd Day Ambassador, #Lauder Reut cursuri diplomatie, #Lauder Reut conferinta diplomatie , #licee