Connect-R si Maica Tereza, modele pentru liceenii romani

Vineri, 31 Mai 2013, ora 11:39
1687 citiri
Connect-R si Maica Tereza, modele pentru liceenii romani

Aproximativ 37% dintre elevii de liceu isi considera tatal drept model de urmat, in timp ce 34% dintre acestia il situeaza pe Connect-R la acelasi nivel cu Bill Gates, releva un studiu realizat online in perioada 13-17 mai de Open-I Research pe un esantion urban de 569 de respondenti cu varste cuprinse intre 14-22 ani.

Reperele masculine ale liceenilor, din business si showbiz, sunt Andi Moisescu - 28%, Johnny Depp - 19%, Raed Arafat - 18%, Pavel Bartos - 16%, Gica Hagi - 16%, Smiley - 12%, Ion Tiriac - 13%, Mircea Badea - 12%, Cristian Mungiu - 10%.

"Am incercat sa intelegem mai bine cum privesc tinerii prezentul si viitorul, ce modele isi aleg si in functie de ce anume fac aceste alegeri.

Tinerii acestei generatii reprezinta un motor al schimbarii, sunt mai pragmatici si mai activi, insa, asa cum arata studiul, au nevoie de sustinere pentru a putea rupe 'cordonul ombilical' si a se indeparta de vechile frici, dezamagiri si frustrari ale generatiilor anterioare", a declarat coordonatorul studiului, Adina Nica, fondatorul Open-I Research.

In privinta modelelor feminine, liceenii considera ca acestea trebuie sa fie luptatoare fara sa-si piarda feminitatea, de succes, puternice, cu venituri proprii - independente financiar de partener, reusind sa-si gestioneze echilibrat cariera, familia si timpul rezervat ingrijirii personale.

Alte trasaturi caracteristice modelului feminin sunt rafinamentul si unicitatea, indrazneala, spargerea tabuurilor, increderea in sine, curajul, dar si altruismul, implicarea in cauze sociale.

Nadia Comaneci, Andra, Andreea Marin si Antonia, alte modele de urmat

Topul figurilor feminine la care aspira liceenii este format din mama - 43%, Nadia Comaneci - 16%, Andra - 11%, Andreea Marin - 8%, Antonia - 8%.

De asemenea, si bunicii reprezinta un etalon pentru 18% dintre liceeni.

In cazul modelelor feminine se regaseste aceeasi tendinta de schimbare, de la modelele "super woman" preferate in liceu, la evolutia catre performanta, Nadia - 13% sau catre implicarea sociala si spirituala, Maica Tereza - 13%.

Studiul mai arata ca 77% dintre tineri au declarat ca vor sa se angajeze, iar 9% ca vor sa-si continue studiile fara sa fie angajati.

Desi discursul tinerilor este unul extrem de pesimist, la nivel de intentie rezultatele studiului demonstreaza ca majoritatea vrea sa ramana in Romania. Dintre acestia 62% vor sa se angajeze in tara, 13% - fie in Romania, fie in strainatate, iar 25% sunt convinsi ca vor sa lucreze in alta tara.

Open-I Research este o companie cu experienta in cercetare de piata pentru strategie si dezvoltarea strategiei de piata, etape esentiale pentru ca orice business sa functioneze si sa se dezvolte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#ConnectR model liceeni, #ConnectR Bill Gates modele liceeni, #studiu ConnectR model liceeni , #elevi