Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cursuri online si sms-uri trimise parintilor, daca elevii au absente

Joi, 21 Februarie 2013, ora 21:44
1757 citiri
Cursuri online si sms-uri trimise parintilor, daca elevii au absente
Foto: Arhiva

Inspectoratul Scolar Harghita deruleaza un proiect european, impreuna cu 10 licee din judet, prin care elevii vor putea accesa cursuri online, profesorii vor putea participa la sedinte gen videoconferinte, iar parintii vor primi automat sms-uri, in situatia in care copiii lor primesc note proaste sau depasesc un anumit numar de absente.

Managerul proiectului, inspectorul Petru Garbea, a declarat ca, alaturi de Inspectoratul Scolar, sunt implicate si 10 licee de pe tot teritoriul judetului, atat de la orase cat si de la sate, unde se vor implementa unele aplicatii informatice, menite sa creasca performanta si calitatea in educatie.

La nivelul Inspectoratului Scolar, aplicatiile vor permite instruiri si sedinte generale cu profesorii, printr-un sistem de videoconferinte, dar si generarea de situatii statistice, cum ar fi situatia notelor, a absentelor, datele cadrelor didactice.

La nivelul liceelor, elevii pot participa la prezentari sau instruiri online, din fata propriului calculator, vor putea avea acces la cursuri la care se vor inscrie prin intermediul unei interfete web, documentatia aferenta cursului putand fi descarcata pentru a putea fi studiata si offline.

De asemenea, parintii vor avea posibilitatea sa vada notele elevilor sau absentele acestora, pe baza unui nume de utilizator si a unei parole aferente. In plus, atunci cand elevii primesc note mici sau numarul de absente depaseste un anumit nivel, sistemul va genera automat un sms si un mail, care va fi trimis parintilor. Simultan, o instiintare prin mail va ajunge si la directori si diriginti.

Inspectorul Petru Garbea a precizat ca s-au achizitionat echipamentele si dotarile, precum si cele doua aplicatii, iar in perioada urmatoare se face configurarea aplicatiilor si testarea acestora, astfel incat sa existe siguranta functionalitatii dar si sa se asigure securitatea datelor.

Proiectul, intitulat "Calitate si performanta in educatie, prin dezvoltarea si implementarea unei solutii e-learning la nivelul Inspectoratului Scolar Harghita", este finantat in cadrul Programului Operational Regional "Cresterea Competitivitatii Economice", valoarea sa fiind de aproximativ 2,4 milioane de lei. Proiectul se va finaliza in luna iunie 2013.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cursuri online Harghita, #sistem online scoli, #sms parinti absente elevi , #licee