Mai multe sanse pentru absolventii de profesionale: Protocol intre CCIR si Ministerul Educatiei

Joi, 25 Iunie 2015, ora 09:23
2612 citiri
Mai multe sanse pentru absolventii de profesionale: Protocol intre CCIR si Ministerul Educatiei
Foto: CCIR

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, si ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, au semnat miercuri un protocol de colaborare in domeniul formarii si certificarii profesionale, cu scopul de a sprijini dezvoltarea invatamantului profesional in Romania.

Cu aceasta ocazie, presedintele CCIR a punctat ca angajatorii trebuie implicati in decizia privitoare la cifra de scolarizare si pregatirea specifica, in vederea dezvoltarii unui invatamant adaptat nevoilor reale ale pietei fortei de munca.

"Strategia de dezvoltare a CCIR si a intregului Sistem Cameral din Romania are drept obiectiv asumat revitalizarea activitatii de formare profesionala, in vederea asigurarii unei forte de munca adecvat calificata, in concordanta cu nevoile pietei", a spus Mihai Daraban.

La randul sau, ministrul Educatiei a declarat ca acest protocol era necesar in contextul in care, in ultimii ani, s-a constatat un interes din ce in ce mai mare pentru invatamantul profesional si tehnic, precizand ca numarul elevilor din invatamantul profesional a crescut de la 12.000, in anul 2012, la 47.000 de elevi in prezent.

"Am speranta ca acest protocol va genera o crestere a numarului de parteneriate incheiate intre scolile si angajatorii din Romania si, de asemenea, o crestere a numarului de elevi care vor alege invatamantul profesional ca ruta de dezvoltare si care se vor angaja la finalul acestui ciclu de studii. La nivel calitativ, sper sa insemne consolidarea ofertei educationale puse la dispozitia elevilor", a adaugat Cimpeanu.

Protocolul vizeaza colaborarea celor doua organizatii pe o perioada de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii prin act aditional, si urmareste optimizarea sistemului de formare si certificare profesionala din Romania prin promovarea invatamantului profesional in sistem dual.

De asemenea, protocolul vizeaza optimizarea sistemului de formare profesionala continua a adultilor si dezvoltarea standardelor ocupationale, in vederea conformarii cu cerintele angajatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#protocol CCIR Ministerul Educatiei, #dezvoltare invatamant profesional, #parteneriate angajatori profesionale , #licee
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Mai multe sanse pentru absolventii de profesionale. Iata o adevarata