Ziare.com

Zeci de facultati isi desfiinteaza programe de studii pentru licenta - Vezi lista

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 21:10

   

Zeci de facultati isi desfiinteaza programe de studii pentru licenta - Vezi lista
Mai multe universitati din Romania inchid o parte dintre programele de studii pentru licenta, in anul universitar 2012-2013, pentru ca nu au reusit sa stranga numarul necesar de studenti pentru a putea functiona. Specializarile desfiintate sunt la formele de invatamant cu frecventa (IF) si la invatamant la distanta (ID).

Potrivit Romania TV, prima pe lista este chiar Universitatea din Bucuresti. Facultatea de Litere din cadrul Universitatii a renuntat la programul de studiu "Comunicare si Relatii Publice", forma de invatamant la distanta. Celelalte facultati din cadrul Universitatii si-au pastrat specializarile din anii anteriori.

De asemenea, la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, specializarea "Comunicare si relatii publice", forma ID, a fost desfiintata.

Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj a desfiintat sapte programe de licenta la forma ID si una la IF, din cauza ca universitatea nu a cerut acreditarea.

La Facultatea de Litere au fost lichidate specializarile: Limba si literatura franceza - Limba si literatura romana - Limba si literatura maghiara (ID), Limba si literatura maghiara - Limba si literatura romana - Limba si literatura franceza (ID), Limba si literatura romana - Limba si literatura franceza - Limba si literatura maghiara (ID), Etnologie in limba maghiara (ID).

La Facultatea de Stiinte economice si gestiunea afacerilor, s-au taiat programele de licenta: Economie agro-alimentara si a mediului (ID), Statistica si previziuni economice (ID).

La Facultatea de Istorie si filosofie, s-a desfiintat specializare pentru licenta "Etnologie" (ID).

La Facultatea de Geografie, s-a renuntat la programul de licenta "Masuratori terestre si cadastru" (IF).

La Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca au fost desfiintate patru programe de licenta, la forma de invatamant IF.

Astfel, la Facultatea de constructii s-a renuntat la specializarea "Inginerie civila in limba engleza".

La Facultatea de constructii de masini s-a desfiintat programul de licenta "Inginerie fizica".

La Facultatea de inginerie a materialelor si mediului s-a desfiintat programul "Echipamente pentru procese industriale".

La Facultatea de instalatii a fost lichidata specializarea pentru licenta "Instalatii si echipamente pentru protectia atmosferei".

Spre deosebire de Universitatea Politehnica din Bucuresti, care nu a renuntat la niciun program de licenta in anul universitar 2012-2012, Universitatea Politehnica din Timisoara a desfiintat 10 specializari.

La Facultatea de automatica si calculatoare s-au desfiintat programele "Tehnologia informatiei" (IF) si "Ingineria sistemelor" (ID).

La Facultatea de electrotehnica si electroenergetica s-a renuntat la specializarile "Energetica industriala" (IF), "Echipamente pentru procese industriale" (IF), "Utilaje pentru textile si pielarie" (IF), "Masini li echipamente miniere" (IF).

La Facultatea de Mecanica, s-a renuntat la "Mecanica fina si nanotehnologii" (IF), "Tehnologia constructiilor de masini, limba franceza" (IF), "Design industrial, limba engleza" (IF), "Design industrial, limba germana" (IF).

Si Universitatea "Ovidius" din Constanta a desfiintat patru programe de licenta.

Asadar, la Facultatea de Teologie s-a renuntat la specializarea "Arta sacra" (IF), iar la Facultatea de Constructii s-a lichidat programul "Inginerie urbana si dezvoltare urbana" (IF).

La Facultatea de Litere din cadrul aceleiasi universitati nu mai exista, in acest an universitar, specializarea "Limba si literatura moderna, limba spaniola" (IF), iar la Facultatea de Fizica, Chimie, Electronica si Tehnologia Petrolului, nu mai exista programul "Electrica aplicata"(IF).

O alta mare institutie care renunta la programe de studii este Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures. Facultatea de Medicina renunta la specializarea "Moase" (IF), iar Facultatea de Medicina Dentara renunta la cursurile de "Asistenta Dentara" (IF).

Tot din cauza numarului insuficient de studenti, si universitatile din Moldova au renuntat la cateva programe de licenta.

La Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, la Facultatea de Informatica s-a renuntat la specializarea "Informatica" (ID), iar la Facultatea de Matematica nu mai exista cursurile de "Matematici" (IFR) si "Matematici Aplicate" (IF).

Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava a renuntat din anul academic 2012-2013 la trei programe de licenta. Astfel, la Facultatea de Istorie si Geografie nu se mai fac cursurile de "Istorie" (ID) si de "Stiinte ale informarii si documentarii" (IF), iar la Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica s-a desfiintat specializarea "Cibernetica economica" (IF).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5847 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si inca nu e destul

sunt prea multi "studenti" si prea multi absolventi care nu stiu nimic si care nu aduc niciun fel de plusvaloare pe piata muncii sau a cercetarii. Inca se dau spagi la profesori sa treaca examenele, inca sunt profesorii prea indulgenti, dupa ce ca invatamantul este la pamant mai avem si pretentii!

 

Purée... cum mai pot deveni dottore acum? Mi-ati ruinat

viitorul. Ma gindeam ca cu 1000 RON pot deveni si eu prim ministru... Sint dezamagit.

Bacul lui Funeriu, a ravasit pe sarlatanii din ...

....universitati.

In Japonia ,70% din populatia activa avand sub 40 de ani are

Studii superioare.Programul a fost demarat in anii '70, "creierul" fiind singura lor resursa naturala.In Romania doar 22% din populatia activa are studii superioare.In UE media este de 40%.Cu cat populatia este mai instruita,societatea devine mai performanta.In Romania ar trebui stopat accesul prostilor cu studii superioare la functiile publice.Ei sunt cei care se tem de concurenta!

universitatile va da gogoasa !.

acum depinde de voi daca o mancati in puscarie (ca ala, infractoru) sau altfel. Apropos, nu toti decanii pot face sex cu ministru educatiei - ca e pleonasm !

 

bioterra

- scapa ! ca ei trimit diplomele prin dhl !

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor