Cand ajung, in sfarsit, la elevi manualele de clasa a IV-a si ultimii doi ani de liceu

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 19:40
2755 citiri
Cand ajung, in sfarsit, la elevi manualele de clasa a IV-a si ultimii doi ani de liceu
Foto: Ministerul Educatiei

Din luna noiembrie abia, elevii de clasa a IV-a vor avea manuale noi la 5 discipline. In schimb, manualele pentru clasele a XI-a si a XII-a vor fi transmise liceelor la sfarsitul acestei saptamani, cel tarziu inceputul saptamanii viitoare.

Elevii de clasa a IV-a vor avea din noiembrie manuale noi de Matematica, Limba engleza, Limba si literatura romana, Stiinte ale naturii si Istorie, iar pentru Geografie se asteapta finalizarea contestatiei in instanta a licitatiei de atribuire a contractului, a anuntat joi Ministerul Educatiei.

Pentru disciplinele Matematica si Limba engleza, termenul de livrare in depozitele de carte scolara este 4 noiembrie. In cazul acestor manuale au fost solutionate contestatiile formulate in instante.

Pentru Limba si literatura romana, Stiinte ale naturii si Istorie, Centrul National de Evaluare si Examinare a decis sa respinga toate contestatiile. Pentru aceste manuale, termenul estimat de livrare in scoli este sfarsitul lunii noiembrie.

Versiunile digitale ale noilor manuale de Limba si literatura romana, Stiinte ale naturii si Istorie vor fi disponibile pe platforma manuale.edu.ro imediat dupa aprobarea acestora prin ordin de ministru, a precizat ministerul.

In ceea ce priveste manualele de Geografie, decizia CNSC a fost atacata in instanta si se afla in proces de solutionare la Curtea de Apel Bucuresti. Dupa pronuntarea completului de judecata, CNSC va formula decizia finala.

Vesti bune pentru liceeni

Manualele pentru clasele a XI-a si a XII-a care au fost comandate de inspectoratele scolare vor fi transmise liceelor la sfarsitul acestei saptamani, respectiv inceputul saptamanii viitoare.

In urma negocierilor dintre Ministerul Educatiei si edituri, contractele incheiate de inspectoratele scolare judetene au avut ca termen ferm de livrare in depozitele de carte scolara data de 5 octombrie.

Elevii de clasa a XI-a si a XII-a nu au primit manuale gratuite la inceputul anului

Amintim ca la inceputul anului scolar, elevii claselor a IV-a au primit manuale noi doar pentru 7 discipline, celelalte neputand fi contractate din cauza contestarii in instanta a licitatiilor.

Raportul Corpului de Control al premierului a aratat ca au fost incalcari grave ale procedurii de licitatie pentru manunalele de clasa a IV-a, iar directorul CNEE Cristian Mirescu, care a organizat licitatia, a fost schimbat din functie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#manuale elevi, #manuale licitatie, #manuale gratuite liceu , #manuale