Elevii de clasa a V-a vor primi toate manualele si pe stick

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 16:41
2415 citiri
Elevii de clasa a V-a vor primi toate manualele si pe stick
Foto: Ziare.com

Elevii de clasa a V-a vor primi, in septembrie, atat manuale tiparite, cat si in format digital, pe stick, a sustinut secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Liviu Pop.

In Comisia de manuale a Ministerului Educatiei s-a hotarat achizitionarea unor manuale mai scumpe si de o calitate mai buna.

"Am pus accent pe calitate mai mult decat pe pret. Ne dormim manuale de calitate pentru clasa a V-a, iar elementul de noutate, daca pana acum, pentru manualele din ciclul primar exista pe suport electronic un CD, copiii de clasa a V-a vor primi un stick cu toate manualele care vor fi aprobate de catre comisia de evaluare, in asa fel incat sa aiba, pe suport electronic, toate manualele pentru clasa a V-a", a declarat Liviu Pop, secretar de stat in Ministerul Educatiei.

O solutie buna, spun reprezentantii elevilor, dar nu pentru Romania. Multi elevi, in special cei din mediul rural, nu au calculator nici acasa si, de cele mai multe ori, nici la scoala.

"Vorbim despre stick, in conditiile in care avem o mare parte a populatiei din Romania neracordata la curent electric sau la apa curenta. Propunerea ministerului este buna pentru cei mai multi elevi, dar trebuie sa mearga ministerul si pe zona de dezvoltare a bazei materiale, de dezvoltare a laboratoarelor de TIC, pentru ca avem ore de Tehnologia Informatiei in planul cadru pentru gimnaziu, dar avem scoli care nu au laboratoare sau calculatoare", a explicat Alexandru Manda, presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta.

In Comisia de manuale a ministerului s-a luat decizia de a se schimba si procedura pentru elaborarea si achizitia manualelor.

Editurile vor avea la dispozitie trei luni pentru gandirea manualelor, in loc de sase cate erau pana acum, iar pretul a crescut, astfel ca se asteapta si la o crestere a calitatii.

"In spatele licitatiilor pentru manuale se afla pretul. Eu, astazi, am spus ca este foarte important ca, odata cu liberalizarea a noii proceduri de achizitonare a manualelor, trebuie introdusa o conditie, care este pretul maxim care trebuie introdus. Saptamana aceasta se finalizeaza toate programele pentru V-VIII. In ultimele zece zile s-a lucrat pe observatiile care vin de la profesori. Stiu ca au fost finalizaze, pana ieri, in jur de zece programe, din cele 18 de baza", a mai adaugat Liviu Pop.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Liviu Pop elevi manuale stick, #elevi clasa a cincea manuale stick , #manuale