Ziare.com

Mircea Dumitru: Manualul unic ne intoarce intr-un regim stalinist, nici macar intr-un regim ceausist

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 17:13

   

Mircea Dumitru: Manualul unic ne intoarce intr-un regim stalinist, nici macar intr-un regim ceausist
Fostul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, a criticat dur introducerea manualului unic in scoli, despre care spune ca intoarce Romania intr-un regim stalinist.

"In momentul in care imi spune in anul acesta, in mileniul acesta ca este normal ca in pedagogie sa avem un singur manual unic - un singur autor sau o singura echipa sa produca un singur manual si sa nu mai avem nimic altceva, nici la limba romana, nici la literatura, nici la istorie, nici la matematica - unde vrem sa ne intoarcem? Ne intoarcem, de fapt, intr-un regim stalinist, nici macar intr-un regim ceausist din anii 70 sau 80. Oamenii acestia vor sa arunce Romania intr-o situatie care nu are nici cea mai mica legatura cu ce se intampla acum in Europa sau in alte tari cu regim democrat", a spus Mircea Dumitru la Adevarul Live.

Citeste si Liviu Pop reduce auxiliarele, dar nu poate sa anuleze manualul de sport. De vina ar fi... tehnocratii

Fostul ministru, actual rector al Universitatii din Bucuresti, a mai spus ca Mihai Tudose si Liviu Dragnea au mintit cand au spus ca manualele de sport au fost o cerinta a guvernului tehnocrat condus de Dacian Ciolos.

"Inventeaza lucruri, scot din context, le prezinta trunchiat si fac aluzii fara absolut nicio baza reala. Mint pur si simplu. Nu eu, Mircea Dumitru, nu Guvernul tehnocrat i-a obligat sa faca aceste manuale (de sport - n.red.). Aceasta este una dintre aberatii", a punctat Dumitru.

Despre Liviu Dragnea, fostul ministru sustine ca "nu e chiar persoana cea mai in masura sa dea lectii unor profesori, si in niciun caz lectii de didactica, daca ne uitam la traiectoria scolara a domniei sale".


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1592 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Uite,

Are ăi plătiți ca roboți,ce nu sunt incă pe forum,să justifice cu ce nu sunt de acord.Execută doar comanda unui utilizator cu rangul 5.

 

Halucinant!!!!!!!!!!!!

Domnule Dumitriu, unul dintre mulții ex. miniștrii la Invățămant.
Chiar vorbiți serios??? In deplivă cunoștință de cauză???
Adică un manual unic pentru o materie este aberație pentru Dvs???
Acum ... vin 3 bacalaureați din 3 zone geografice diferite, unde profii au stabilit, fiecare după capul lui cate un manual alternativ. Și nimeresc la un examen de admitere intr-o facultate, in care se aplică un al 4-lea . Care dintre ei ia examenul ???
Uite, dacă vrei să verifici, in Romania sunt cel puțin 2 școli de gramatică a limbii romane, una este Timișoara, alta este Clujul (atenție, ambele ardelenești, probabil dacă verificați și celelalte regiuni istorice ....) Absolut sigur, intre cele 2 școli sunt niște diferențe ... insesizabile pentru mine (ca inginer). Dar Doamne ferește să fi bacalaureatul uneia dintre școli și să dai nas in nas cu proful examinator al celeilalte scoli.
Mai clar, eu fiind ceva mai cu vechime (:)) ... Fiica mea a fost șefă de promoție la un Liceu "greu", actualmente Colegiu național (cu ceva ani in urmă). A avut o singură medie mai mică decat 10, la Limba romană (pe parcursul Gimnaziului și Liceului). Pentrucă 6 ani a avut profa de romană de formație clujeană iar in anul terminal , timișoreancă.
Poanta? A terminat matematică-fizică și a continuat Dreptul (la Cluj)
NO COMRENT!

 

Tocmai că aici e problema,

Vorbește serios,crezand că asta e rezolvarea!

Oricum, manualul unic este o "aiureala" ! Iar

acesti alde-psd-isti sunt intr-adevar din "iepoca" lui stalin si a lui ceausescu ... Comentatorii de pe aici, nu va jenati sa aparati ideile unui analfabet ca liviu pop ??? Va laudati cu experienta voastra veche, dar bateti campii; cunosc si eu cum a fost cu predarea inainte de 1989. Faptul ca acum elevii invata mai putin tine de educatia proasta data de "media" din Romania, care prezinta drept modele doar "idioti", oameni needucati si imorali !

Bāi ministrule

Tu erai bun de maistru, la mine la sculārie sā-i califici pe ucenici. Cartea se invatā intr-un singur fel, tu vrei cumva manuale alternative si la matematicā? Adevārul, bāi bāiete, e unul singur, deci e necesar si suficient un singur manual.

 

Ca fost Ministru al Educației și Rector...

Chiar credeți că așa se va FACE MAI BINE educație și instruire in Romania,cu promisiuni de 6% din PIB pentru educație,dintre care peste 2% la fel de fel de edituri pentru manuale alternative?
Din 1067,primul an de predare in invățămant,am reținut
ceea ce-a fost valabil și ca elev:un invățămant obligatoriu și gratuit ca plată a manualelor și fără taxe,in tot gimnaziul!Avand o programă obligatorie de parcurs,pentru a pătrunde in treapta de liceu ori profesională,pentru ce trebuie să am 5 edituri cărora să le plătesc din BANII ALOCAȚI invățămantului gratuit și obligatoriu,la firme private și să le și plătesc
peste un milion de euro?Care e competiția dintre ele, inclusiv Editura Didactică și Pedagogică,dacă ne costă din buget bani,fără un concurs intre maximum trei,ce e pe principiu participării la vreo olimpiadă,cand și acolo se stabilesc niște Baremuri?La manuale,se adaugă inzestrarea cu TV in fiecare an aproape,cu calculatoare și softuri,cu material didactic...Culmea,sunt școli unde cad tavanele,unde privata inlesnește chiulul și fumatul,unde nu există avizare contra incendii,nu sunt săli de sport cu dotare minimă...
Mă intalnesc cu foști colegi de cancelarie,din Școala de unde m-am pensionat și cu cadrele rămase in "luptă".
Ne amintim și le amintim și lor:Pentru minte și suflet, luați aminte...Cea mai de preț dotare a unei școli,sunt CADRELE DIDACTICE!
N-am fost de acord nici cand ministru MEN,poate tot dv.?,pleda pentru intervenții la teme cat mai puține spre deloc!Adică,in loc să se stimuleze competiția prin rezolvări de probleme,prin cercuri literare,cercuri sportive,pictură,muzică,...le UȘURĂM cu bună știință instalarea stării de mulțumire,ii lăsăm in plata Domnului să șadă cu telefonul in palmă și urechile astupate,de parcă ascultă "ghicitoarele" și apoi ne mirăm de obezitatea crescandă,de rezultatele la acele trepte de trecere de la un ciclu la altul,inclusiv bacul,deși nu ne-am intors la stalinism dar cheltuim o grămadă de bani pe AUXILIARE OFICIALE și cu bani ce mai lasă și resturi...De ce sunt căutați incă dinainte de 90,absolvenți din Romania,nu pentru rezultatele bune de atunci in concursuri și pentru LIBERTINAJUL in care sunt lăsați autohtonii,după metode NOI,de alternanțe in oferta de manuale?
Doamne ferește,nu sunt contra firmelor-edituri private!
Dar,nu faceți comerț cu sufletele și spiritul copiilor,oferindu-le ORICE,numai pentru a părea că s-a schimbat un regim rigid,cu altul larg la pungă,căci din punga aceea mănancă și cadrele didactice și mult dintre absolvenții de maine!Eu,doar am semnalat niște nepotriviri...dar e păcat de copii noștri.

 

Dați-mi ,vă rog voie,

La o corecție...In 1967 și nu in 1067 am intrat in invățămant...
La 1067,ne pandeau tot niște alternative care le-au schimbat viața trăitorilor de pe acest tăram mirific.

 

Bravos Liberalule !!!

Te văd mult mai alb (la păr) ca mine, deșii ești mult mai tanăr. Prin 1967 eram aproape de mijlocul studiilor politehnice). Și-mi amintesc, la inceputul fiecărui "septembrie" mergeam in sala de sport a celui mai mare Lice din orațul nostru și lăsam vreo ... sută - o sută jumate ... pe toate manualele necesare anului următor de liceu. Dar pe aceleași manuale invățam și eu și un "coleg! di Iași sau din Constanța sau din ... Și Ministrul Pop se pare că s-a trezit. Era Editura Didactică și Pedagogică ... nu fel de fel de SRL-uri care să conteste

 

Invatamantul incotro ?

Daca era ceva bun pana in 89, acesta lucru era invatamantul, care prin numarul premiatilor la diferite olimpiade ce se tineau pe pamantul asta intreg, ne faceau mandrii ca eram romani ! Acum dupa ani de reformare a invatamantului s-a ajuns ca scoala sa scoata analfabeti. Te intalnesti cu tineri ce termina o facultate si nu au cunostinte de baza, ce pe vremuri pe capatai multe dintre ele inca din liceu.. Intalnesti tineri ce termina liceul si nu sunt in stare sa scrie ceva corect. multi dintre cei ce termina scoala generala nu sunt in stare sa faca socoteli mai complicate ca o adunare si o scadere.. Tindem spre analfabetism dupa 28 de ani de reforme in anvatamant. Pt clasa politica ce are nevoie de prostime doar pentru a-si pune din patru in patru ani amprenta pe buletinul de vot, acest lucru nu e decat un castig. pentru tara asta este un mare, un imens regres !

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor