Pilde dintr-un manual de religie: Muzica moderna ii invata pe tineri numai rele, cum ar fi sexul

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 09:59
8839 citiri
Pilde dintr-un manual de religie: Muzica moderna ii invata pe tineri numai rele, cum ar fi sexul
Foto: Editura Sf. Mina

Unul dintre manualele auxiliare de Religie pentru clasa a IX-a propovaduieste tot felul de idei nastrusnice, neconforme secolului in care traim, inclusiv referiri la vrajitorie.

Manualul a fost tiparit la editura Sfanta Mina, aceeasi editura care a publicat si un alt manual de religie in care elevii sunt invatati ca: daca minte si face rele, un copil risca sa fie calcat de masina, scrie Adevarul.

Un exemplu tine de muzica. "Din pacate, muzica contemporana nu-l mai elibereaza pe tanar din legaturile trupesti, ci dimpotriva, il leaga de ele. Drept exemplu despre ceea ce poate face muzica din om, avem America anilor '60, cand are loc o adevarata revelatie a drogurilor, a sexului si anticrestinismului. Acestea l-au determinat pe celebrul John Lennon pana la a exclama: Crestinismul e pe moarte, se topeste", scrie in auxiliarul de clasa a IX-a.

Intr-un alt capitol apare o pilda absolut naucitoare, prin care elevilor li se vorbeste despre... vrajitorie in vremurile actuale.

"In Muntii Apuseni a trait o femeie desfranata si vrajitoare vestita in partea locului. O chema Minerva, traia in comuna Izvorul Ampoului, judetul Alba. Aceasta femeie, nefiind casatorita, a nascut trei copii cu trei barbati, a facut multe avorturi si a pacatuit mult, nepurtand grija in sufletul ei. Ba s-a ocupat foarte mult de vrajitorie. Din noiembrie 1998 s-a imbolnavit foarte rau, trupul i s-a umflat de rani, carnea a inceput sa-i putrezeasca, incat o mancau viermii de vie. Dar nici in ultimele clipe ale vietii n-a vrut sa se spovedeasca si sa se impartaseasca.

La 9 iunie 1999 a murit in chinuri groaznice, in varsta de 70 de ani. Indata ce a murit, chipul i s-a transformat cu totul si a luat o infatisare infricosatoare, incat rudele au acoperit-o cu o panza, pentru ca lumea se speria de ea. Trupul i s-a umflat atat de tare, incat nu mai incapea in sicriu si a trebuit sa fie taiata pe burta. Mirosea foarte greu si nimeni nu putea sa stea langa ea. Aceasta a fost o pedeapsa de la Dumnezeu, pentru ca a fost vrajitoare, a trait in pacate mari, a murit neimpacata cu Hristos, nepurtand grija de sufletul ei", scrie in auxiliarul de religie.

Presedintele Asociatiei Secular-Umaniste din Romania, Toma Patrascu, spune ca sunt foarte multi profesori de religie care propaga astfel de mesaje in scoli.

"Ganditi-va cate cazuri au iesit la iveala in ultimele zile doar in Bucuresti", a punctat Patrascu referindu-se la plangerile care au fost facute in mai mult scoli, unde elevii au dezvaluit ororile care le-au fost spuse de profesorii de religie despre tinerii care au murit in incendiul de la clubul Colectiv.

Incendiu in Colectiv: Profesorii de religie, bagati in sedinta in urma unor afirmatii

La randul sau, profesorul de filosofie Horia Patrascu, director adjunct la Colegiul National "George Cosbuc" din Capitala, a declarat ca "citatele din auxiliarul acesta tin de patologie si fac parte din literatura underground duhovniceasca pentru uzul babelor, din invataturile nu stiu carui duhovnic cu patru clase".

Acesta a subliniat insa faptul ca trebuie vazut daca manualul are avizul Ministerului Educatiei, pentru ca altminteri oricine poate tipari ce manual doreste.

Intr-un interviu acordat anterior de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, acesta preciza ca exista mai multe reclamatii cu privire la auxiliare, iar ministerul e decis sa fie cat se poate de responsabil cu privire la avizarea acestora.

"Avem manuale ieftine si venim cu auxiliare costisitoare. Folosirea unui auxiliar tine de decizia cadrului didactic. Nu cred ca este bine sa se renunte total la auxiliare, dar e necesar sa fie avizate doar acele auxiliare care vin sa sprijine acumularea de cunostinte si de competente", a spus Sorin Cimpeanu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#manual religie vrajitorie, #religie scoli , #manuale