Scoala pe "genunche": Elevii vor incepe anul cu manualul de sport, dar nu si cu romana si matematica

Joi, 03 August 2017, ora 20:12
4170 citiri
Scoala pe "genunche": Elevii vor incepe anul cu manualul de sport, dar nu si cu romana si matematica
Foto: gov.ro

Manualele de matematica si de limba romana pentru clasa a V-a vor intarzia pana in luna octombrie, avand in vedere ca licitatiile in aceste cazuri au fost contestate, a declarat Iulian Cristache, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP), dupa discutii cu ministrul Educatiei Liviu Pop.

Reprezentantii FNAP-IP au avut, joi, o intalnire cu ministrul Educatiei, Liviu Pop.

"La clasa a V-a sunt doar 7 manuale la care nu s-a depus nicio contestatie, le vom avea cu certitudine, celelalte vor intarzia pana la jumatatea lunii octombrie sau cel mult sfarsitul lunii octombrie, in functie de modul in care se solutioneaza aceste contestatii la CNSC. Din pacate, manualele de matematica si de limba si literatura romana sunt contestate. Acestea vor intarzia", a explicat Cristache jurnalistilor, la finalul acestei intalniri.

El a spus ca, in schimb, manualele care nu au fost contestate sunt cele de educatie fizica si sport, religie, consiliere si orientare si dezvoltare personala.

Eugen Ilea, vicepresedinte al Federatiei, a afirmat ca nu crede ca toate manualele de clasa a V-a vor fi pe banci la inceputul anului scolar.

"Manualele trebuie sa urmeze o procedura. Din pacate, ca in ultimii ani, aceasta procedura se depaseste intotdeauna. Noi, la 11 septembrie, nu cred, sunt pesimist ca vom avea toate manualele, cel putin pentru clasa a V-a pe banca elevilor", a afirmat Ilea, mentionand ca parintii au cerut imperativ ca aceste manuale sa fie gata la 11 septembrie, dar deja termenul este depasit.

Potrivit lui Ilea, manualul de sport este inutil, iar ministrul Educatiei a dat asigurari ca face toate demersurile pentru ca toate manualele sa fie gata la timp.

"Legat de manualul de sport, noi consideram inutil acest manual. Din pacate, legea permite, nu putem face nimic sa stopam tiparirea acestui manual. Sa speram, domnul ministru ne-a dat asigurari ca pentru manualele de baza - matematica romana, istorie, geografie, fizica si toate celelalte - va face toate demersurile ca aceste manuale sa ajunga cat mai repede posibil pe masa elevului", a adaugat acesta.

In opinia lui Ilea, parintii vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru manualele care nu vor fi gata la timp.

"Din pacate, se va apela tot la bugetul parintilor si vom fi nevoiti sa scoatem bani din buzunar. Este un demers pe care noi il dezavuam in fiecare an si dorim ca parintii sa nu mai subventioneze invatamantul", a mai spus Ilea.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#manuale gata inceput scoala, #manuale Liviu Pop , #manuale