Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce trebuie sa faci pentru a urma un master in strainatate

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 15:02
6210 citiri
Ce trebuie sa faci pentru a urma un master in strainatate
Foto: Arhiva

Tinerii care se pregatesc pentru un master in strainatate trebuie sa treaca printr-un proces complex de admitere.

In acest sens, primul pas este alegerea unui program de studiu, care sa corespunda intereselor si pregatirii candidatului. Acesta trebuie sa se orienteze catre o tara al carui sistem educational sa se potriveasca cerintelor sale, noteaza Evenimentul Zilei.

Totodata, candidatul trebuie sa pregateasca un eseu motivational convingator, in care sa-si exprime interesul pentru domeniul de studiu si pentru programul ales in special. Este indicat sa-si prezinte experienta profesionala in domeniu.

Un alt element ajutator este scrisoarea de recomandare. Aceasta il poate ajuta sa convinga universitatea sa-l declare admis. Este indicat ca acela care semneaza documentul sa aiba o functie inalta in institutia pe care o reprezinta. Aceste documente trebuie sa contina informatii despre candidat care sa convinga comisia ca acesta este potrivit pentru programul respectiv de studiu.

Totodata, tinerii care se pregatesc pentru un master in starinatate trebuie sa sustina si un test de limba, care sa ateste nivelul de cunostinte cerut de respectiva universitate.

In plus, trebuie pregatite mai multe documente, cum ar fi copii traduse si legalizate dupa diploma de licenta si foaia matricola.

Pe langa acestea, se mai pot adauga adeverinte de la locurile de munca, certificate de la activitati extracurriculare, certificari profesionale sau rezultate la teste standardizate (GRE, GMAT).

Inscrierea la master se poate face si on-line.

Taxa de aplicare este de 15 euro (detalii pe www.dreamfoundation.eu). Preturile unui program de masterat sunt intre 700 si 15.000 de euro, insa in Danemarca si Olanda exista si masterate gratuite.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#candidati masterat strainatate, #scrisoare recomandare universitate , #masterat