Ziare.com

Noua programa scolara: Mai multe ore de limba straina, romana si matematica

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 09:31

   

Noua programa scolara: Mai multe ore de limba straina, romana si matematica
Elevii din clasele primare vor avea, incepand cu anul scolar urmator, mai multe ore de limba straina, romana si matematica, potrivit planului cadru publicat de Ministerul Educatiei.

Astfel, elevii de la clasa pregatitoare si pana la clasa a III-a vor studia Arte vizuale si abilitati practice de doua ori pe saptamana, iar materiile Educatie Tehnologica si Educatie pentru societate dispar, informeaza Adevarul.

In schimb, apare Educatia civica din clasa a III-a cu o ora pe saptamana. Elevii de a III-a si a IV-a vor face doua ore de limba straina pe saptamana, iar la clasa I vor fi sapte ore de Comunicare in limba romana fata de cele sase care erau prevazute initial, cand planul a fost pus in dezbatere publica in luna februarie.

Educatia fizica va avea doua ore pe saptamana la toate clasele din ciclul primar, iar de la clasa a III-a sa se introduca si o ora de Joc si miscare.

Elevii de la pregatitoare pana la clasa a II-a raman cu doua ore de Muzica si miscare pe saptamana, insa, de la clasa a III-a, disciplina va avea o ora, odata cu introducerea materiei Joc si miscare. Religia ramane tot cu ora pe saptamana.

Elevii de la pregatitoare vor face doua ore de Dezvoltare personala pe saptamana in loc de una, cat era prevazut initial.

Toate orele vor avea o durata de 30-35 de minute la pregatitoare si clasa I, restul de timp fiind alocat activitatilor recreative, iar la restul claselor din invatamantul primar, orele vor avea o durata de 45 de minute.

Noile programe scolare se vor aplica din septembrie 2013 la clasele pregatitoare si I-a, iar pentru clasa a II-a din 2014.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1208 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor