Performanta extraordinara pentru elevii romani la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori

Joi, 26 Iunie 2014, ora 00:52
10815 citiri
Performanta extraordinara pentru elevii romani la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori
Foto: mathkor.hu

Elevii romani au obtinut locul 1 pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori de anul acesta, dupa ce au castigat sase medalii - cinci de aur si una de argint.

Concursul a avut loc in Macedonia (Ohrid), in perioada 21 - 25 iunie.

Elevii romani au obtinut 5 dintre cele 7 medalii de aur acordate oficial si cel mai mare punctaj realizat de o tara in ultimele 5 editii ale Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori (222 de puncte).

In urma acestor performante, Romania a ocupat locul I in clasamentul pe natiuni, pe pozitiile urmatoare situandu-se, in ordine, Turcia, Serbia si Bulgaria, informeaza Ministerul Educatiei.

Medaliile de aur au fost obtinute de Antonie Ciocan (clasa a VIII-a/Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti), Ciprian Mircea-Bonciocat (clasa a VIII-a) si Alexandru Pascadi (clasa a IX-a), ambii elevi ai Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, respectiv Tudor Plopeanu (clasa a VIII-a) si Alexandru Mihalcu (clasa a IX-a), elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti.

Ciprian Mircea-Bonciocat s-a numarat si printre laureatii editiei de anul trecut, cand a castigat o medalie de argint. La editia prezenta, medalia de argint a fost cucerita de Mihnea Doica, elev in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Delegatia Romaniei a fost condusa de profesorul Marius Perianu de la Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina si de profesorul Andrei Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timisoara.

Elevii romani, performanta remarcabila: Toti au luat medalii la Olimpiada de Informatica

Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania au participat ca observatori in juriul olimpiadei profesorii Mircea Fianu (Scoala cu clasele I - VIII nr. 19 din Bucuresti) si Cristian Mangra (Scoala Centrala din Bucuresti). La pregatirea lotului de juniori au participat si profesorii Cristian Lazar de la Colegiul National din Iasi si Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic "Henri Coanda" din Tulcea.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este o competitie anuala destinata elevilor din statele situate in regiunea balcanica.

La editia din acest an a OBMJ au participat 66 de concurenti din 11 tari. De asemenea, au fost prezente, cu statut de invitat, echipe din 7 tari din afara zonei balcanice.

C.P.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#medalii Romania Olimpiada Balcanica Matematica, #Romania Olimpiada Balcanica Matematica, #olimpiada balcanica matematica , #matematica