Ziare.com

Guvernul da mai multe burse olimpicilor internationali - vezi cat vor incasa

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 20:07

   

Guvernul da mai multe burse olimpicilor internationali - vezi cat vor incasa
Nu numai elevii care castiga un premiu la olimpiadele scolare internationale vor primi burse de merit, ci si cei care obtin mentiuni, anunta Guvernul.

In sedinta de joi, Guvernul a aprobat un proiect de lege care schimba conditiile de acordare a burselor de merit pentru elevii care castiga premii sau mentiuni la olimpiadele scolare, indiferent de disciplina, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obtinerea unei mentiuni la olimpiadele scolare internationale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

Si cuantumul lunar al burselor de merit olimpic international pentru elevii care obtin premiile I, II si II la aceleasi concursuri va fi raportat la salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

Astfel, elevii care obtin locul I la o olimpiada scolara internationala vor primi o bursa in cuantum lunar echivalent cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

Pentru elevii care obtin locul II, cuantumul lunar al bursei de merit reprezinta echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei, iar pentru locul III, cuantumul lunar al bursei reprezinta echivalentul a 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

De la 1 februarie, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 1.450 de lei.

Pana acum, cuantumul burselor de merit olimpic international era raportat la salariul minim garantat pe economie la data acordarii bursei.

A.S.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 921 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor