Ziare.com

Lotul olimpic de filosofie al Romaniei a obtinut doua mentiuni la Roma

Luni, 20 Mai 2019, ora 22:07

   

Lotul olimpic de filosofie al Romaniei a obtinut doua mentiuni la Roma
Romania a obtinut doua mentiuni la a XXVII-a editie a Olimpiadei Internationale de Filosofie (IPO), desfasurata la Roma in perioada 16-19 mai.

"Performanta a fost reusita de Horia-Stefan Lixandru (Colegiul National 'Gheorghe Lazar' din Bucuresti - premiul I in cadrul etapei nationale) si Ioan-Victor Popa (Colegiul National 'Sfantul Sava' din Bucuresti - premiul al II-lea la etapa nationala) ", se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Tema generala a competitiei din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship. La prezentarile si dezbaterile academice au participat atat elevi, cat si profesori.

La olimpiada au fost inscrisi peste 100 de concurenti din 48 de tari (Europa, Asia, America de Nord si America de Sud).

Echipa Romaniei a fost coordonata si insotita de Elena Florina Otet - profesor la Liceul "Andrei Muresanu" din Brasov (membru fondator al competitiei si membru al juriului international) si prof. Eugen Stoica (membru al juriului si comitetului international), se arata in comunicat.

"Olimpiada Internationala de Filosofie a fost infiintata in 1993 la initiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, Romania, Turcia si Ungaria si este oficial recunoscuta de UNESCO. Romania a participat fara intrerupere si a gazduit de doua ori aceasta competitie: Brasov (1998) si Iasi (2008) ", subliniaza Ministerul Educatiei.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre lot olimpiada filosofie mentiuni Roma
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1443 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor