Academia de Politie: Vom aplica decizia CNATDCU in toate cazurile de plagiat. E analizata lucrarea, nu functia

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 19:12
4027 citiri
Academia de Politie: Vom aplica decizia CNATDCU in toate cazurile de plagiat. E analizata lucrarea, nu functia
Foto: Facebook/Academia de Politie

Rectorul Academiei de Politie, Daniel Torje, a declarat ca toate deciziile de plagiat date de CNATDCU in cazul unor lucrari de doctorat vor fi puse in aplicare, indiferent cine este autorul, pentru ca nu sunt analizate functii, ci lucrari stiintifice.

Torje a precizat ca Academia de Politie are, din luna martie, un program antiplagiat si ca vor exista sanctiuni inclusiv pentru conducatorii de doctorate, daca se dovedeste ca tezele au fost plagiate.

"In momentul de fata, stim ca exista anumite suspiciuni cu privire la unele lucrari, dar asteptam verdictul unor comisii de specialitate. In urma acelui verdict, dat de catre comisiile CNATDCU, vom sti sa ne indreptam spre acei conducatori de doctorat care nu respecta etica universitara. (...) Vom respecta legea, indiferent de functia autorului lucrarii plagiate. Nu este analizata functia, ci lucrarea stiintifica", a spus Torje.

Rectorul a adaugat ca Academia de Politie are o strategie privind viitorul lucrarilor de doctorat.

"Nu vom mai primi in scoala doctorala decat cadre didactice titular, care se afla sub directa coordonare a rectorului Academiei de Politie si, prin pargiile pe care le avem, vom face in asa fel incat acele teze de doctorat sa nu mai plece din Academia de Politie daca nu respecta rigorile stiintifice", a mentionat acesta.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) mai are in lucru zece dosare de posibil plagiat, anunta, in 30 iunie, presedintele Consiliului, Viorel Barbu, dupa ce CNATDCU a stabilit ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea de doctorat si a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier.

La CNATDCU sunt in analiza si posibile plagiate in lucrarile primarilor Florentin Pandele si Robert Negoita, care si-au luat doctoratul la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

9 doctori "facuti" de Oprea au incercat sa renunte la titluri dupa ce au fost acuzati de plagiat (Video)

Ce spune noul ministru al Educatiei despre plagiatul lui Ponta si cei 9 doctori care vor sa renunte la titluri

Potrivit lui Barbu, dosarele cu sesizari despre posibile cazuri de plagiat ii vizeaza si pe ministrul Internelor, Petre Toba, pe fostul vicepremier Gabriel Oprea, fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara, procurorul general adjunct al Romaniei, Bogdan Licu, fostul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu, Loredana-Claudia Radu, Elena Petrescu de la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, Adela Popescu si Dumitru Parvu.

Viorel Barbu preciza ca va fi facuta o analiza a scolilor doctorale si vor fi propuse masuri stricte pentru conducatorii de doctorat care au "asemenea accidente".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Academia de Politie plagiat, #Academia de Politie doctorat plagiat , #plagiat