Ancheta la un liceu dupa ce un profesor a spus ca vrea sa poarte arma, pentru a-i impusca pe elevi

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 20:09
2346 citiri
Ancheta la un liceu dupa ce un profesor a spus ca vrea sa poarte arma, pentru a-i impusca pe elevi
Foto: Ziare.com

Conducerea Liceului de Arta din Braila a deschis o ancheta dupa ce un dascal a scris pe Facebook, ca reactie la sugestia Consiliului Elevilor privind folosirea telefoanelor mobile in scoli, ca propune "dreptul profesorului de a purta arma in scoala" pentru a-i "impusca" pe cei ce nu predau telefonul.

"Fara gluma! Sunt si eu unul din cei care se tem de 'ziua de maine' a scolii romanesti! Asa ca imi permit sa vin cu o contra-propunere la presupusul 'drept' al folosirii telefoanelor mobile in scoala de catre elevi - este vorba de dreptul profesorului de a purta arma in scoala! De ce? veti intreba... Pentru a-l impusca pe 'elevul' care refuza predarea gadget-ului, ori se exprima injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea!

O sa credeti ca sunt nebun! Foarte bine! In acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar - inaintea celui destinat profesorilor - pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii sa adopte un comportament corespunzator vizavi de anumite reactii!... (..) Eu mai am 5-6 ani pana la pensie si - credeti sau nu - vreau sa ies din scoala teafar si nevatamat ('cu toate tiglele pe acoperis')! ... Domnule Ministru al Educatiei Nationale, aveti un nume predestinat! Incercati sa nu-l faceti de rusine!... La multi ani si multa minte cui trebuie!...", a scris pe Facebook Stefan Lupu, profesor de vioara la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" din Braila.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila, Catalin Canciu, a declarat ca institutia de invatamant este cea care trebuie sa analizeze comportamentul profesorului.

"Scoala este cea care analizeaza orice abatere disciplinara a unui cadru didactic. Directorul trebuie sa se sesizeze, iar Consiliul de Administratie trebuie sa il aduca pe domnul profesor la o discutie. Dincolo de aceste aspecte, aceasta postare ma lasa fara cuvinte. Va dati seama cum gandeste acest om, pentru ca nu pot spune profesor, daca el vede in elev un adversar, vede copilul ca pe un potential rau. El oricum comenteaza despre colegi, despre toata lumea. Crede ca detine adevarul absolut. De-a lungul timpului au mai fost semnale, iar conducerea scolii trebuia sa ia masuri, asa se face intr-o lume civilizata. Sa se intruneasca Comisia de Etica si sa se ia in discutie cazul", a afirmat inspectorul scolar general din Braila, Catalin Canciu.

Pe de alta parte, directorul Liceului de Arta din Braila, Niculai Enea, a declarat ca a avut o prima discutie cu profesorul Stefan Lupu, iar acum acesta regreta cele scrise pe Facebook.

Cu toate acestea, directorul va propune intrunirea Comisiei de Etica si Integritate pentru a analiza in ce masura comentariul profesorului a afectat imaginea scolii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#ancheta liceu Braila, #profesor arma impusca elevi, #profesor arma elevi telefoane , #profesori