Directorul unei scoli, catre elevi: Daca maine va fi ultima zi de viata, pe cine ati executa?

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 09:17
4158 citiri
Directorul unei scoli, catre elevi: Daca maine va fi ultima zi de viata, pe cine ati executa?
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul Scolii Generale "Ecaterina Teodoroiu" din Targu-Jiu, Livia Zamfir, este in atentia opiniei publice dupa ce in presa a aparut un filmulet in care, in timpul banchetului organizat la sfarsitul clasei a VIII-a, i-a intrebat pe elevi "Daca maine va fi ultima zi de viata, pe cine ati executa?".

In clip se observa atmosfera de petrecere si faptul ca elevii s-au amuzat cand au auzit intrebarea. Raspunsurile au fost variate: de la profesorul de biologie, la profesorul de matematica sau chiar directorul care i-a intrebat.

"Directorul: Juriul va lua in calcul cel mai frumos si trasnit raspuns. Intrebare: Daca maine ar fi ultima voastra zi de viata pe cine ati executa? Pe profu' de matematica, pe doamna diriginta?

Eleva: Pe profu' de mate...

Directorul: Profu' de matematica, te-ar executa fata asta de aici, fii atent!

Eleva: Pe domnul de biologie.

Elev: Pe dumneavoastra", se arata in clipul transmis de Digi 24.

Printre raspunsurile elevilor s-au mai numarat Traian Basescu, Florin Salam sau Victor Ponta. La ultimul raspuns, directorul a spus: "Ce ai cu el, ca e baiat bun", arata Gorj Exclusiv.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Gorj au criticat aspru gestul cadrului didactic.

"Niciun cadru didactic sau director nu trebuie sa aiba un comportament care sa atraga comentarii sau sa produca in randul elevilor sau al profesorilor prejudicii de imagine cadrelor didactice. In momentul in care am ales aceasta profesie si am fost numiti in functii de conducere trebuie sa reprezentam modele atat pentru colegii nostri, cat si pentru elevi. Consideram ca este o intrebare deplasata si o gluma nepotrivita.

Institutia noastra nu poate aplica sanctiuni. Singura modalitate de a interveni este medierea si consilierea, iar sanctiunile sunt aplicate de catre comisia de cercetare disciplinara de la nivelul scolii", au sustinut acestia.

Si Corina Dragan, purtator de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj, a sustinut ca sub nicio forma profesorul nu trebuie sa incide la violenta.

"Cadrul didactic trebuie sub nicio forma sa incite la violenta si trebuie sa aiba un comportament model, prin tot ceea ce face, atat la scoala, cat si in viata de zi cu zi. Trebuie sa fim exemple pentru copiii nostri, sa avem voci calde si o atitudine pacifista, astfel incat copiii sa inteleaga ca violenta nu atrage decat violenta", a transmis aceasta.

In schimb, Livia Zamfir sustine ca totul a fost o gluma si ca elevii s-au distrat foarte mult la petrecere.

"Era totul un joc, 'Amintirii din cei patru ani de scoala', unde copiii au avut niste reactii, dar totul s-a facut in gluma. Imaginile respective nu ne reprezinta si nici oamenii care va trimit acele imagini. Copiii erau bucurosi ca sunt la banchet.

Era o distractie si raspunsurile la fel. Se puneau tot felul de intrebari. Printre raspunsuri a fost ca si pe mine vor sa ma omoare, pentru ca am fost mai rea la ore, ca i-am obligat sa vina si sa fie prezenti. Deplasat este ceea ce fac acesti oameni sa denigreze scoala. Ne-am distrat foarte frumos. Intrebarea nu mi s-a parut deloc deplasata, pentru ca era o gluma", a declarat directorul scolii.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#director scoala elevi executat, #director joc elevi executat , #profesori