Ziare.com

Profesorii isi vor primi toti banii castigati in instanta abia in 2022 - Comisia de Educatie

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 20:08

   

Profesorii isi vor primi toti banii castigati in instanta abia in 2022 - Comisia de Educatie
Comisia pentru Educatie din Camera Deputatilor a avizat favorabil propunerea ca platile catre profesorii din invatamantul preuniversitar, privind drepturile salariale castigate in instanta, sa se faca esalonat, incepand de anul viitor. Banii vor fi platiti pana in 2022.

Sumele din hotararile judecatoresti se vor achita 5% in 2018, in anul 2019 se plateste 10%, in anii 2020 si 2021 - cate 25%, iar in anul 2022 - 35% din valoarea titlului executoriu.

Propunerea legislativa privind adoptarea unor masuri in domeniul finantarii invatamantului prevede ca plata cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale in bani, stabilite prin lege, precum si contributiile aferente acestora se asigura din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei.

"Incepand cu anul 2018, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Educatiei Nationale, se asigura fondurile necesare pentru executarea hotararilor judecatoresti devenite executorii pana la 31 decembrie 2017, avand ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobanzii legale pentru plata esalonata a sumelor prevazute in titluri executorii prin care s-au acordat drepturi salariale personalului din invatamant", prevede proiectul.

Ministerul Educatiei va aproba metodologia de calcul a acestora, prin ordin de ministru, in termen de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a legii, cu consultarea federatiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate de invatamant.

Proiectul de lege a fost initiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose, ministrul Educatiei, Liviu Pop, si vicepremierul Marcel Ciolacu. Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege este necesar "avand in vedere intarzierile generate de asigurarea, prin bugetele locale, a platii acestor cheltuieli".


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2612 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ciudat...

5% in 2018
35% in 2022 !

Adicatelea, PSD promite ca va da in 2022 de .. 7 ori mai mult decat in 2018 !

Alegeți măi, hăi, hăi!

'ai sa-mi fac freza..

 

Guvern de 2 lei

Cinismul extraordinar de care da dovada actualul guvern este fara margini. Pana in 2022 vor fi pensionati 5 generatii de profesori,multi dintre ei vor trece in nefiinta.Cat de im.bec.,il poti sa fii ca si guvernant sa promiti ca dai bani dupa moarte !?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor