Ziare.com

Profesorii isi vor putea reduce numarul de ore fara diminuarea salariului

Luni, 06 Mai 2019, ora 18:31

   

Profesorii isi vor putea reduce numarul de ore fara diminuarea salariului
Senatul a adoptat, luni, un proiect legislativ care prevede ca profesorii sau invatatorii care au o vechime in domeniu de peste 25 de ani isi pot reduce cu doua ore pe saptamana norma didactica de predare-invatare, fara diminuarea salariului, indiferent de limitele bugetare aprobate.

Propunerea legislativa pentru modificarea art. 262 din Legea nr.1/2011 a educatiei nationale a fost initiata de mai multi parlamentari PSD, printre care si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, dar si fostul ministru Liviu Pop.

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea alin (4) al art 262 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, propunandu-se eliminarea sintagmei -cu incadrarea in bugetul aprobat", astfel incat norma didactica de predare-invatare-evaluare pentru personalul didactic de predare si instruire practica cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, si cel din corpul profesorilor mentori sa se poata reduce cu doua pre saptamanal, fara diminuarea salariului, indiferent de limitele bugetare aprobate.

"Norma didactica de predare-invatare-evaluare prevazuta la alin 3 lit c, d si e pentru personalul didactic de predare si de instruire practica cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, si cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu doua ore saptamanal, fara diminuarea salariului", prevede completarea adusa articolului 262 din lege.

Senatul a avut rol de for decizional, astfel initiativa va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4143 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

era si pacat

ditamai invatatoru cu 25 de ani vechime, cu bacalaureatu la baza, sa stea la munca 80 de ore pe luna, 8 luni pe an, pentru un salariu mizer de doar 35.000.000 de lei
s-a facut dreptate.

 

....lol....da....sireacii....au vacante....dau meditatii....

...contra mertzane unii!.....dar de...ce sa-i faci....ora de munkha ie luunga si muulta mamaichii!.....asta erea prublemma cea mmare!......cred ca le lipseste rigla la palma...de-aia....

Daca profesorii isi vor putea reduce numarul de ore fara diminuarea

salariului, atunci si elebvii ar trebui sa-si reduca frecventa la cursuri fara sa-si diminueze notele :)))
Abramburica a reusit inca ceva ce parea imposibil intr-o tara europeana.
Inca un an doi si diplomele vor fi trimise prin posta acasa, fara sa fie nevoie sa semnezi pentru ele: de altfel, putini vor putea semna altfel decat cu o cruce...

Doamnelor si domnilor romanai, chiar nu va este deloc frica cu abramburica la educatie si guvernul de paie in palatul Victoria?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor