Profesorii, la negocieri pentru salarii marite - ce s-a decis

Luni, 24 August 2015, ora 16:46
5693 citiri
Profesorii, la negocieri pentru salarii marite - ce s-a decis
Foto: Ziare.com

Profesorii nu au obtinut inca marirea salariilor pe care au cerut-o, singura concesiune in urma negocierilor de luni, de la Palatul Victoria, fiind cu privire la introducerea mai rapida a Legii salarizarii in Parlament.

Astfel, potrivit sindicalistilor, ministrul Muncii, Rovana Plumb, s-a angajat ca pana la sfarsitul lunii octombrie sa fie inaintata in Parlament Legea salarizarii, anunta Realitatea Tv.

Negocieri cu profesorii luni, la Guvern: Daca nu le cresc salariile, ameninta cu proteste (Video)

Daca pana la sfarsitul lunii octombrie legea va intra in Parlament, atunci sunt sanse, au anuntat sindicalistii, ca pana la inceputul lunii decembrie sa fie adoptata de Legislativ.

Sindicalistii vor reveni la discutii la Palatul Victoria pe data de 15 septembrie. Asfel, amanarea unei solutionari a revendicarilor profesorilor are loc in contextul in care sesiunea extraordinara a Parlamentului convocata luni pe tema Codului Fiscal a fost anulata.

Codul Fiscal, in Parlament: Sesiunea extraordinara, anulata. Noi negocieri politice vor avea loc joi

De asemenea, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, ministrul Sorin Cimpeanu a fost intrebat cand se va decide cat li se poate oferi profesorilor la majorarea salariala, precizand ca acest lucru se va sti dupa intalnirea urmatoare.

"A fost asumat faptul ca Educatia si Sanatatea raman prioritare inclusiv din perspectiva salarizarii personalului", a mentionat ministrul, subliniind ca efortul bugetar anual ar fi unul similar celui necesar majorarii salariilor medicilor, respectiv de 1,6 miliarde de lei, daca salariile cadrelor didactice ar fi majorate cu 15 la suta.

Salarii mai mari pentru profesori? Ministrul Educatiei: Vor creste si cu 177%

Joi, Sorin Cimpeanu spunea ca salariile din sistemul de invatamant ar putea creste cu pana la 177 la suta, in urma unui proiect pe marginea Legii salarizarii, adaugand ca stie de o propunere care ar viza o crestere salariala de 10 la suta din luna decembrie.

Spre deosebire de majorarile salariale pentru personalul din sistemul medical, care vor fi promovate prin ordonanta de urgenta, potrivit premierului Victor Ponta, proiectul de majorare a salariilor profesorilor e integrat in noua Lege a salarizarii.

Dupa medici, si profesorii asteapta mariri de salarii

Dupa anuntul de marti al prim-ministrului Victor Ponta privind cresterea salariilor medicilor, Sorin Cimpeanu a declarat ca se poarta negocieri cu sindicatele din Educatiei in vederea maririi salariilor in noua grila de salarizare.

Ponta mareste salariile doar pentru medici: Profesorii ameninta cu proteste de amploare

De ce sa aiba salarii majorate doar medicii? Argumentele profesorilor care ameninta cu boicotarea anului scolar

De asemenea, reprezentantii profesorilor au amenintat cu proteste de amploare, daca nu li se vor mari si lor salariile, dupa modelul medicilor. Cadrele didactice au vorbit inclusiv de boicotarea anului scolar.

Reactia premierului Ponta, dupa ce si profesorii au cerut salarii mai mari

In ce il priveste, premierul Victor Ponta a explicat masura luata marti pentru angajatii din sistemul sanitar ca acum a venit randul medicilor sa li se mareasca salariile, dupa ce acelasi lucru s-a intamplat deja cu angajatii din Educatie.

"E corect sa vrea, toata lumea vrea", a raspuns Victor Ponta, intrebat intr-o emisiune la Antena3 ce parere are despre doleantele cadrelor didactice, dupa ce acestea au cerut noi majorari salariale, similare cu cele anuntate pentru medici.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#profesori negocieri salarii marite, #salarii marite profesori, #discutii salarii profesori, #Sorin Cimpeanu salarii profesori , #profesori