Teodorovici: Diferenta salariala dintre invatamantul universitar si preuniversitar va fi eliminata

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 23:00
1631 citiri
Teodorovici: Diferenta salariala dintre invatamantul universitar si preuniversitar va fi eliminata

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat sambata, la Congresul Educatiei, ca diferenta salariala dintre invatamantul universitar si cel preuniversitar va fi eliminata, prin POSDRU.

"Va promit aici de fata astazi, ca acest lucru se va remedia in termen cat mai scurt, deoarece acele diferente vor fi din POSDRU", a spus ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici.

El considera ca nu este normal sa existe o lege a salarizarii care blocheaza salariile in invatamantul preuniversitar si a spus ca nu intelege argumentul legal pentru care exista o diferenta de salarizare intre invatamantul preuniversitar si cel universitar.

"Cert este ca am discutat impreuna cu colegii mei ministri si cu domnul prim-ministru vizavi de remedierea acestei deficiente. Ideea este sa se intample cat mai curand, pentru ca mi se pare normal ca din POSDRU sa poata fi finantati si colegii nostri din invatamantul preuniversitar", a mai afirmat Eugen Teodorovici.

La randul sau, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a vorbit despre bugetul MEN spunand ca exista si lucruri imbucuratoare privind acest aspect.

"Premierul a vorbit despre fondurile structurale si negocierea pentru 2014-2020, a discutat inclusiv despre disputele dintre departamente, ca sa nu zic ministri; la noi, pe zona educatiei, sunt locuri in care nu suntem multumiti, dar sunt si locuri in care suntem multumiti, pentru ca suntem unul dintre putinele sectoare cu posibilitatea de a accesa bani pe mai multe axe.

Nu sunt multi care sa poata sa ia bani si din resurse umane si din Regio, in special din zona de infrastructura, premierul a cerut explicit sa existe o linie pentru infrastructura scolara si, daca nu ma insel, 700 sau 750 de milioane avem acolo, pe zona de dotari IT, agenda digitala", a declarat Pricopie.

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a vorbit si el despre salarizarea din invatamantul preuniversitar si a prezentat concluziile Congresului Educatiei desfasurat in perioada 14-15 iunie la Palatul National al Copiilor, din Bucuresti.

"In ceea ce priveste salarizarea din preuniversitar, suntem in faza de lucru sa avem modificarea legislativa, am discutat-o pe indelete si speram, ca o concluzie a acestor dezbateri, trebuie sa o facem in perioada urmatoare si ne-am asumat-o.

Sunt lucruri fundamentale in sistem care trebuie facute, decizii importante, pentru toate acestea solutia finantarii din fonduri europene este ca o solutie salvatoare", a declarat Mihnea Costoiu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#salarii profesori facultate, #Teodorovici salarii profesori, #conferinta educatie salarii profesori , #profesori