Ziare.com

Un iesean este profesor de top la Cambridge

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 13:19

   

Un iesean este profesor de top la Cambridge
Academicianul Viorel Barbu este al doilea roman care preda la prestigioasa universitate britanica Cambridge, dupa Grigore T. Popa, iar matematicianul iesean a fost invitat alaturi de profesori din mari universitati ale lumii, la "Isaac Newton Institute for Mathematical Sciences" din cadrul Universitatii Cambridge.

Viorel Barbu le preda altor cercetatori renumiti, mari specialisti in domeniul matematicii la nivel mondial si este singurul roman invitat de institutul de cercetare "Isaac Newton Institute for Mathematical Sciences" din cadrul reputatei universitati britanice, informeaza Ziarul de Iasi.

"Cred ca academicianul Viorel Barbu si medicul Grigore T. Popa au fost singurii romani care au fost invitati la Universitatea Cambridge", a spus rectorul Universitatii "Cuza", prof.dr. Vasile Isan.

Timp de o luna si jumatate, academicianul Viorel Barbu va sustine o serie de prelegeri in cadrul unui semestru special consacrat "Ecuatiilor Stochastice cu Derivate partiale".

"In cadrul sejurului meu la acest institut voi face mai multe expuneri in fata cercetatorilor institutului, permanenti sau vizitatori, cat si studenti de doctorat, avand ca tema ecuatiile stochastice cu derivate partiale. Voi face cam doua expuneri pe saptamana pana la sfirsitul lunii mai. Este un bun prilej pentru cercetatorii invitati sa discute pe teme stiintifice comune sau sa colaboreze. Mai toti se cunosc intre ei si acesta este un bun prilej de a continua sau dezvolta cercetarile incepute", a declarat academicianul Viorel Barbu.

Participarea academicianului Viorel Barbu in cadrul programului derulat de unul din institutele Universitatii Cambridge se bazeaza pe o reputatie stiintifica dobandita in ani buni, ca si cadru didactic la Universitatea "Cuza", ca decan al Facultatii de Matematica, ca rector al Universitatii timp de doua mandate, dar si ca director a Institutului de Matematica al Academiei Romane.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2464 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

britanicii nu sunt fair-play !

Cu toate acestea un canal tv britanic prezenta ca romani niște burtoși țigani cu lanțuri mari de aur pe piept.
Da, cred in "teoria conspirației" !

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor