Ministrul Educatiei: Programa scolara e prea incarcata, trebuie sa avem mai putine materii

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 09:45
5515 citiri
Ministrul Educatiei: Programa scolara e prea incarcata, trebuie sa avem mai putine materii
Foto: Digi24

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, este de parere ca programa scolara este prea incarcata in invatamantul preuniversitar si sustine ca ar trebui eliminate mai multe materii, dar acest lucru nu e posibil din cauza "ipocriziei" din sistem.

Intrebat intr-o emisiune transmisa duminica de Digi24 daca ar renunta la materiile de studiu din preuniversitar, Sorin Cimpeanu a raspuns: "Categoric da, nu la o materie, ci la mai multe".

"Toata lumea e de acord ca programa scolara e mult prea incarcata. Sunt prea multe discipline, ajungem, cu exceptia orelor de matematica si de limba romana, sa studiem 16-18 discipline pe saptamana, vreme de o ora, si ne asteptam la rezultate din partea elevilor. Toata lumea este de acord ca trebuie sa avem mai putine discipline, din pacate doar pana cand se pune degetul pe o anumita disciplina, atunci incep sa vina argumente si demonstratii ca in acea disciplina sta tot universul. Ar trebui sa facem cumva sa eliminam ipocrizia din sistem", a argumentat ministrul Educatiei.

Invitat sa spuna care sunt motivele pentru care programa scolara este mult prea incarcata, Sorin Cimpeanu a punctat cateva aspecte si a anuntat ca programa va fi revizuita incepand cu anul 2017.

"Din pacate, avem colegi profesori cu rezultate exceptionale, dar care cred ca Romania se termina la granita Bucurestiului. Am primit oferte de manuale de stiintele naturii de clasa a treia cu probleme de fizica de intersectie de traiectorii, nu cu doua, ci cu trei traiectorii, lucru care presupune cunoasterea ecuatiilor de miscare. Este absolut incredibil, colegi de-ai nostri profesori care indraznesc sa propuna un asemenea lucru la nivel de clasa a treia.

Am fost in multe scoli din mediul rural, am asistat la orele de limba franceza, se gasesc la nivel de baza, dupa care vedem ca la testare li se da subjonctivul. Programele sunt incarcate si acest lucru e in curs de revizuire. Incepand cu anul 2017, implementam in paralel programa revizuita, vom termina in anul 2020", a anuntat ministrul Educatiei.

Peste 3 milioane de elevi si prescolari revin astazi in salile de clasa. Premierul Victor Ponta si presedintele Klaus Iohannis si-au anuntat participarea la deschiderea anului scolar.

Incepe scoala: Pentru peste 3 milioane de elevi si prescolari luni suna clopotelul

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sorin Cimpeanu programa scolara, #Sorin Cimpeanu , #programa