Ziare.com

Admitere facultate 2011 - Rezultatele la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi

de Diana Robu
Luni, 18 Iulie 2011, ora 14:56

   

Admitere facultate 2011 - Rezultatele la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi
Absolventii de liceu care si-au depus, saptamana trecuta, dosarele la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UIAC) din Iasi au aflat, luni, daca se regasesc pe lista viitorilor studenti.

Dupa rezultatele dezastruoase obtinute de tineri la examenul de bacalaureat din acest an, la UIAC s-au inscris cu aproape 20% mai putini candidati comparativ cu anii trecuti.

Cea mai cautata a fost Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. 1.908 tineri s-au batut pentru cele 1.966 de locuri disponibile, insa dintre acestea doar 821 vor fi subventionate de buget.

La specializarea Stiinte Economice, ultima medie de admitere a fost 8,77 pentru locurile bugetate si 6,45 a fost media ultimului candidat admis la invatamant cu taxa.

Stacheta a mai coborat la Stiinte Administrative, unde media ultimului boboc bugetar este de 7,59. Ultima nota la invatamantul cu taxa este 6,75.

La Facultatea de Filosofie, si-au depus dosarele 900 de candidati care concureaza pe 710 locuri, in cadrul a sase specializari. La specializarea Filosofie nu s-au inscris suficienti candidati pentru a acoperi locurile bugetare, deci cei care dau bacalaureatul in sesiunea din toamna mai au o sansa de a prinde un loc subventionat de buget.

Absolventii de liceu au fost insa mai atrasi de specializari precum Stiinte ale Comunicarii, Relatii Internationale si Studii Europene.

Medie mare de intrare a fost si la Facultatea de Geografie si Geologie, unde ultimul bugetar admis are nota 9,07, iar ultimul boboc la cu taxa a obtinut 8,54.

Absolventii de liceu n-au parut insa foarte inteesati Geologie. Locurile cu taxa nu s-au ocupat, iar ultima medie la buget a fost de 6,39.

Tinerii nu au fost pusi in situatia de a sustine un examen, admiterea facandu-se pe baza rezultatelor obtinute in cei patru ani de liceu si a mediei obtinute la bacalaureat. Facultatea de Drept este singura din cadrul Universitatii unde se sustine examinare, iar testarea a avut loc luni, 18 iulie.

Universitatea "Al. I. Cuza" organizeaza o sesiune de admitere si in toamna.

Chiar daca in Iasi au fost cei mai multi tineri din tara care au obtinut media 10 la bacalaureat, rezultatele dezastruoase de la examenul de maturitate au scazut ultimele medii de admitere la faculate cu cel putin un punct.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6967 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor