Rezultate Bac 2011 toamna: Vezi cate contestatii s-au depus in toata tara

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 17:13
12084 citiri
Rezultate Bac 2011 toamna: Vezi cate contestatii s-au depus in toata tara
Foto: Arhiva

Mii de contestatii au fost depuse de elevii din tara dupa aflarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat.

Promovabilitatea la sesiunea august - septembrie a examenului de bacalaureat, pentru candidatii care s-au prezentat la examen, este de 19,52% inainte de contestatii, cu mult sub media nationala de anul trecut, care a fost 32,3%, potrivit datelor oficiale inregistrate de Ministerul Educatiei.

Peste 3.800 de contestatii au fost inregistrate la nivelul Municipiului Bucuresti in urma examenului de bacalaureat din sesiunea august-spetembrie, rezultatele finale dupa solutionarea acestora urmand sa fie afisate miercuri, au declarat reprezentantii ISMB, citati de Newsin.

Conform reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Arad, 361 de candidati au depus contestatii dupa sesiunea a doua a bacalaureatului, din care 142 au fost doar la matematica, potrivit Mediafax.

Bac 2011 toamna: Promovabilitate de 16% - Vezi rezultatele

In judetul Bihor, 540 de elevi au fost nemultumiti de nota de la Bac.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bistrita-Nasaud, in urma sesiunii de toamna a bacalaureatului au fost depuse 251 de contestatii.

Peste 550 de contestatii au fost inregistrate in Cluj, in urma examenului de bacalaureat din sesiunea august-spetembrie, rezultatele finale dupa solutionarea acestora urmand sa fie afisate miercuri.

In sesiunea a doua a bacalaureatului, in judetul Cluj au fost inregistrati 1.864 de candidati respinsi, promovabilitatea fiind de 20,62%.

"Au fost inregistrate la nivelul ISJ Cluj un numar de 552 de contestatii depuse de elevii nemultumiti de mediile obtinute la sesiunea de toamna a bacalaureatului. Aceste contestatii se vor analiza luni si marti in Bistrita-Nasaud, iar rezultatele finale se vor afisa miercuri", a spus Calin Muresan, secretarul Comisiei de bacalaureat, ISJ Cluj, citat de Adevarul.

In Harghita, au fost inregistrate 160 de contestatii. Procentul de promovabilitate la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat este de 12,2 in judetul Harghita.

De asemenea, in Hunedoara s-au inregistrat peste 480 de contestatii. Doar 450 de absolventi de liceu din judetul Hunedoara din cei 2.371 care s-au prezentat la sesiunea a doua de Bacalaureat au promovat, adica 18,97%, mai putin de jumatate fata de sesiunea din vara.

"Cele mai multe contestatii - 32 - au fost depuse la disciplina matematica, 28 de candidati au contestat rezultatele de la disciplina limba romana, zece - la biologie, iar restul contestatiilor au fost la geografie, limba maghiara, fizica, chimie si istorie", a declarat seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan.

Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, Constantin Gorun, un numar de 223 de contestatii au fost depuse de catre elevii nemultumiti de notele obtinute la probele examenului de bacalaureat.

In Suceava, al doilea judet in topul ratei de promovare la examenul de bacalaureat din sesiunea de toamna, 259 de contestatii au fost depuse.

Inspectorul scolar general al judetului Timis, Marin Popescu, a declarat, luni, ca dupa afisarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune de bacalaureat s-au inregistrat 754 de contestatii.

Totodata, un numar de 313 contestatii au fost depuse la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui in urma sustinerii celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului din acest an.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#bacalaureat 2011 toamna, #Bacalaureat 2011 sesiunea toamna, #Bacalaureat 2011 sesiunea august, #bac sesiune toamna perle , #rezultate BAC 2011 toamna