Editorial: Bacalaureatii de azi, ministrii de maine

Luni, 09 Iulie 2012, ora 12:04
2736 citiri
Editorial: Bacalaureatii de azi, ministrii de maine

In patria premierului care in timp ce conducea Corpul de control al Guvernului plagia lucrarea de doctorat sub indrumarea sefului sau, un bazin electoral ca cel al bacalaureatilor picati pe motiv de loaze va fi usor de recuperat. E chiar obligatoriu!

Norocul face ca la destinele Educatiei Nationale sa se afle o persoana demisa de acelasi Adrian Nastase, deoarece nu a facut pasi pentru reformarea sistemului - multi au uitat acest amanunt - Ecaterina Andronescu.

Doamna rector a ramas in istorie deoarece a scos orele de sport din programa obligatorie, a oprit cifrele de scolarizare pentru invatamantul profesional si a militat anul trecut pentru ca picatii de la bacalaureat sa fie inscrisi automat intr-un an de proba la facultate, ca sa nu fie pierduti pentru societate.

Cum munca sustinuta pentru obtinerea certificarii studiului nu face parte din instrumentarul constiintei actualului guvern, va fi simplu ca doamna Andronescu sa initieze o ordonanta de urgenta in virtutea careia picatii de anul acesta sa fie cadorisiti rapid cu o diploma de absolventi si considerati victime politice ale lui Mircea Miclea si Daniel Funeriu.

Si dupa ce-si vor exercita votul la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, unde vor avea statut special, de salvati de la canalul Bucuresti-Marea Neagra, vor fi indrumati spre alte tari, de unde se vor putea intoarce pentru ca Mircea Geoana le va da cate 20.000 de euro ca sa-si dea examenele de an.

Culmea - desi, daca ma gandesc mai bine, e explicabil, avand in vedere exact problemele de dosar stiintific ale reprezentantilor Puterii - este ca incepand cu ministrul si terminand cu portarii de la PSD, toata lumea le plange de mila acestor copii.

Cum coridoarele Palatului Victoria au fost populate abia recent de o noua culoare politica, normal ca sintagma "greaua mostenire" este la indemana.

N-o sa se apuce nimeni din USL sa afirme ca aceasta este starea educatiei, care incurajeaza nemunca, deci furtul si sarsanaua, deoarece mare parte dintre "copii" au implinit sau implinesc 18 ani, deci se vor afla pentru prima oara in fata unei urne.

Pentru acesti adolescenti, mesaje care sa arate ca premierul Romaniei a furat inteligenta sunt moarte din start. Ar putea fi chiar sloganele promovate in campania electorala de catre USL: votati pentru demiterea lui Basescu, nemernicul se opune copiatului! Mana cereasca!

Datorita legii pe care PSD si PNL vor reusi sa o puna in opera, privind alegerea parlamentarilor dintr-un singur tur de scrutin, USL va guverna mult si bine.

Nu va avea de ce sa se teama ca nu va avea de unde sa selecteze mladite inmugurite pe trunchiul stramosesc, pentru ca iata, o noua generatie de picati la Bac va fi incolonata spre stampile cu promisiunea ca legea educatiei va fi modificata si vor putea sa juleasca din ce manual doresc.

Exagerez? Asa-i! Dar daca ceea ce traim noi in aceste zile este moral, prefer dementa.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#rezultate Bac 2012 referendum, #USL legea educatiei Bacalaureat, #Bac 2012 rezultate slabe , #rezultate Bac 2012