Rezultate Bac 2012 Iasi - peste 45% din elevi au picat examenul

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 09:45
2017 citiri
Rezultate Bac 2012 Iasi - peste 45% din elevi au picat examenul

Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au afisat duminica, 8 iulie, la toate liceele din judetul Iasi.

In Iasi, 46% dintre elevi au picat Bacalaureatul.

Rezultate Bac 2012 - Rate de promovare dezastruoase

Din cei 5.193 de absolventi de liceu care s-au inscris la proba scrisa de Limba si Literatura Romana, numai 4.870 dintre ei s-au prezentat la examen. In schimb, nu s-a inregistrat nicio tentativa de fraudare a examenului.

Ziare.com va tine la curent cu cele mai noi date legate de examenul de Bacalaureat

Peste 172.000 de absolventi au sustinut, la nivel national, cele sase probe ale Bac-ului: trei probe orale si trei probe scrise, acesta fiind primul an in care exista camere de supraveghere in toate salile de examen si primul an in care Ministerul Educatiei nu a avut ministru, ci a fost condus de un secretar de stat la debutul probelor scrise.

Candidatii care nu au promovat examenul de Bacalaureat in prima sesiune mai au o sansa anul acesta, la sesiunea din toamna.

Calendarul Bac-ului

Absolventii au sustinut, pe 11-13 iunie, proba A a examenului - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Bac 2012: Totul despre examen - metodologie, calendar si subiecte

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B a fost programata pentru 13-15 iunie. Pe 18 - 22 iunie a urmat evaluarea competentelor digitale - proba D.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C a fost programata pentru 25 - 27 iunie.

Pe 2 iulie, absolventii de liceu au sustinut prima proba scrisa: Limba si literatura romana - proba E (a). Pe 3 iulie a avut loc proba scrisa la Limba si literatura materna - proba E (b), iar pe 4 iulie se desfasoara proba obligatorie a profilului - proba E (c).

Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E (d) a fost programata pentru data de 6 iulie. Pe 8 iulie se afiseaza rezultatele, urmand ca ziua urmatoare - 9 iulie - sa fie rezervata contestatilor.

Pe 10 - 12 iulie se vor rezolva contestatiile elevilor, urmand ca afisarea notelor finale sa se faca pe 13 iulie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Rezultate Bacalaureat 2012 sesiunea vara, #Rezultate Bacalaureat 2012 sesiunea iunie, #Rezultate Bac 2012 Iasi , #rezultate Bac 2012