Rezultate Bac 2012: Pop acuza politicienii care au facut "experiente" pe elevi

Luni, 09 Iulie 2012, ora 12:36
2437 citiri
Rezultate Bac 2012: Pop acuza politicienii care au facut "experiente" pe elevi
Foto: Digi 34

Fostul interimar de la Educatie, Liviu Pop, comenteaza rezultatele dezastruoase de la examenul de Bacalaureat, apreciind ca principala vinovata este clasa politica, pentru ca, in ultimii 22 de ani, a facut "experiente pe elevi".

"Prima vinovata este clasa politica - pentru ca timp de 22 de ani nu s-au facut decat experiente pe sistemul de invatamant: de la disparitia examenului de admitere in liceu, admiterea la facultate, intrarea pe sistemul Bologna, aceste experiente au dus la situatia pe care am constantat-o anul trecut si anul asta.

Anul trecut trebuiau luate niste masuri: faptul ca anul asta avem un procent egal cu cel de anul trecut, inseamna ca nu s-a facut nimic pentru absolventii clasei a XII-a", a declarat Liviu Pop, invitat la Digi 24.

Urmatorii responsabili pentru notele proaste la Bac sunt, in mod egal, parintii, profesorii si elevii, spune fostul interimar de la Educatie.

"Locul 2, 3 si 4 - ar trebui pusi la comun elevi, parinti si profesori, care nu au reusit in 22 de ani sa faca un dialog comun. (...) Ceeea ce am facut eu cat am fost la MECTS este ceva unic in Romania: am chestionat elevii de clasa a XI-a in legatura cu modul in care ar vrea ei sa arate Bacalaureatul", a adaugat Pop.

Acesta sustine ca si fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, este responsabil pentru notele catastrofale de la Bac, pentru ca, dupa rezultatele de anul trecut, nu a luat nicio masura.

Rezultate Bac 2012 - dezastru in tara, rate de promovare si sub 15%

"Vizavi de rezultatele de anul acesta, fostul ministru este mai vinovat decat actualul ministru: domnul ministru Funeriu a constatat, anul trecut, rezultatele si ce a facut? Nu a luat nicio masura", a mentionat Liviu Pop.

El a reiterat ca prgatirirea pentru Bac ar trebui adaptata la tehnologiile moderne, iar televiziunea publica ar trebui sa difuzeze ore de pregatire suplimentara.

"Este obligatorie o pregatire cu ajutorul Televiziunii Romane, ca doar este televiziune publica. Este aberant ca Ministerul Educatiei sa faca un proiect educational cu alta televiziune, pe gratis intr-adevar, si sa nu se faca pe televiziunea publica", a mai spus Liviu Pop.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Pop rezultate Bac 2012, #Pop politicieni experiente elevi, #rezultate dezastruoase bacalaureat 2012 , #rezultate Bac 2012