Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fiica lui Adrian Duicu, posibila frauda la Bac - Ce masuri a luat Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 16:35
4393 citiri
Fiica lui Adrian Duicu, posibila frauda la Bac - Ce masuri a luat Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti
Foto: Facebook/Adina Duicu

Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti a decis infiintarea unei comisii care sa verifice daca "metodologia in vigoare" a fost aplicata corect la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orsova, unde au fost semnalate suspiciuni de frauda la bacalaureat care o vizau pe fiica lui Adrian Duiuc, fostul sef al Consiliului Judetean.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti, Consiliul de Administratie al institutiei a decis infiintarea unei comisii "care are ca obiectiv principal verificarea aplicarii corecte a metodologiei in vigoare, respectiv clarificarea situatiei aparute" la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orsova.

Reprezetantii ISJ Mehedinti precizeaza ca in functie de rezultatele analizei se vor decide masurile cuvenite.

In comunicat se mai arata ca in cazul suspiciunilor de frauda semnalate la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orsova a fost deschisa o cercetare penala.

Dosar penal pentru frauda la Bac in cazul fiicei lui Adrian Duicu

"In ceea ce priveste situatia semnalata la subcomisia de examen Colegiul Tehnic << Dierna >> Orsova, aceasta face cazul unei cercetari penale care nu a perturbat procesul de examinare a candidatilor, fiind inceputa dupa desfasurarea ultimei probe scrise a bacalaureatului", se mai precizeaza in comunicat.

Totodata, reprezentantii ISJ sustin ca probele s-au desfasurat "in deplina normalitate", nefiind semnalate cazuri deosebite.

Pe de alta parte, familia Duicu a facut public procesul verbal intocmit de politisti in cazul fiicei fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu, despre care au fost sesizati ca ar fi copiat cu un handsfree la testul scris la chimie, ultima proba a examenului de bacalaureat.

In documentul respectiv se arata ca asupra fiicei lui Adrian Duicu, Adina Duicu, nu au fost gasite bunuri, inscrisuri sau valori, ci doar suma de 300 de lei care i-a fost inapoiata.

Fiica lui Duicu ar fi facut scandal

Procurorii si politistii din Orsova au fost sesizati, vineri, despre o posibila frauda la proba de chimie a bacalaureatului la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orsova, care o viza pe fiica lui Adrian Duicu. In urma sesizarii, la iesirea de la proba scrisa la chimie, un procuror si un politist au asteptat-o pe eleva suspectata de frauda.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Tribunalului Mehedinti, in momentul in care Adina Duicu a fost verificata de catre anchetatori pentru a se stabili daca asupra sa erau dispozitive de transmisie de tip handsfree, mama tinerei, respectiv sotia lui Adrian Duicu, l-ar fi imbrancit pe politist. In urma altercatiei, politistul s-a ales cu cateva zgaraieturi.

Procurorii Parchetului Tribunalului Mehedinti au intocmit dosar penal in cazul fiicei fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu, despre care au fost sesizati ca ar fi copiat cu un handsfree la testul scris la chimie, ultima proba a examenului de bacalaureat, sustinut la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orsova. Adina Duicu a fost audiata, vineri, de procurori.

Tototdata, Parchetul Judecatoriei Orsova a preluat cazul de posibil ultraj care o vizeaza pe sotia fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Mariana Duicu.

Adina Duicu a absolvit Liceul "Traian Lalescu" din Orsova, insa a sustinut examenul de bacalaureat la centrul organizat la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orsova.

Ce a spus Adrian Duicu despre fata sa

Intr-o interventie telefonica la postul Realitatea TV, Adrian Duicu a declarat ca fiica sa nu a copiat la examenul de bacalaureat, asupra sa negasindu-se niciun dispozitiv de tip handsfree, iar acest fapt va fi stabilit de ancheta care s-a deschis.

In imaginile surprinse cu un telefon mobil, in fata liceului unde tanara a sustinut examenul de bacalaureat, apare fiica cea mica a fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, care il loveste pe politistul care o imobilizeaza pe mama sa, potrivit procurorilor, aceasta nefiind audiata pentru ultraj, ci doar mama sa.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, vineri, ca vor fi luate cele mai drastice masuri daca se va dovedi ca a fost frauda la bacalaureat, la Colegiul "Dierna" din Orsova, precizand ca in cazul unei posibile implicari a unor profesori, sanctiunile pot merge pana la desfacerea contractului de munca.

"Consider frauda foarte grava. In cazul de la Orsova, daca este vorba despre un elev, elevul trebuie sa platesca potrivit legii. Dar, daca au fost implicate si cadre didactice in aceasta posibila frauda, atunci cer de urgenta colegilor mei care au competenta sa ia cele mai drastice masuri care se impun in acest caz, mergand pana la desfacerea contractului de munca", declara Sorin Cimpeanu.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#masuri fiica Duicu copiat Bac, #fiica Duicu copiat Bac , #Rezultate Bacalaureat 2015