Asociatia Secular Umanista, apel catre politicieni: Nu mai dati bani cultelor religioase

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 21:38
4484 citiri
Asociatia Secular Umanista, apel catre politicieni: Nu mai dati bani cultelor religioase
Foto: mitropoliaolteniei.ro

Asociatia Secular Umanista din Romania face un apel catre politicienii din tara sa stopeze practica alocarii de bani cultelor religioase, intr-o perioada in care acesti bani ar putea fi dati pentru educatie sau sanatate.

"In ultimele saptamani, autoritatile locale au alocat importante sume de bani cultelor religioase, fonduri ce ar fi putut sa fie mult mai bine folosite in domenii precum educatia, sanatatea sau protectia sociala", se arata intr-un comunicat al ASUR.

ASUR da si o situatie privind aceste alocari de fonduri de catre Primaria Municipiului Bucuresti sau diferite Consilii Judetene din tara. Astfel, edilii Capitalei au oferit 21 de milioane de lei, dintre care 6 milioane pentru Catedrala Mantuirii Neamului, CJ Hunedoara - 4,2 milioane de lei lei, CL Bacau - 3 milioane de lei, CJ Iasi - 2 milioane de lei, CJ Timis - 960.000 de lei, CJ Mehedinti - 700.000 de lei, iar CJ Bistrita -Nasaud - 600.000 de lei.

BOR cere din nou bani pentru Catedrala Neamului

Toma Patrascu, presedintele ASUR, deplange situatia in care acesti bani nu sunt alocati domeniilor cu adevarat importante si subfinantate din Romania, cum ar fi sanatatea sau educatia.

"Membrii Consiliilor Locale sau ale Consiliilor Judetene par sa fi uitat ca trebuie sa lucreze in interesul cetatenilor. Altfel nu ne explicam situatia aceasta, in care s-a decis alocarea de importante fonduri catre culte, intr-o perioada in care scolile si spitalele sunt intr-o situatie catastrofala.

Spitalele nu au dotari, medicamentele abia se gasesc, iar medicii emigreaza in numar tot mai mare, din cauza salariilor mici si a conditiilor de munca foarte proaste", a declarat Toma Patrascu, presedintele ASUR.

ASUR sustine ca aceste programe de finantare a cultelor religioase trebuie stopate. "Acestea pot si trebuie sa se autofinanteze din contributiile voluntare ale credinciosilor, printr-un mecanism similar celui german. Sa nu uitam: In Romania sunt 18.400 de biserici; doar 4.700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor!", conchide comunicatul ASUR.

A.V.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Asociatia Secular Umanista apel alocare bani, #ASUR apel politicieni sop bani culte, #ASUR politicieni stop fonduri culte religioase , #scoli generale