Incepe scoala la privat: Vezi ce ofera Complexul Educational Lauder-Reut - Interviu

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 16:41
39870 citiri
Incepe scoala la privat: Vezi ce ofera Complexul Educational Lauder-Reut - Interviu

Invatamantul romanesc de stat este de ani de zile tinta a numeroase critici. Elevii se plang ca regulile jocului se schimba de la an la an, sau, daca au noroc, de la guvernare la guvernare, parintii acuza ca profesorii nu sunt destul de bine pregatiti si nu isi dau interesul, iar profesorii ca salariile lor sunt mult sub nivelul celor europene.

In acest haos exista institutii de invatamant care functioneaza asa cum orice parinte si-ar dori sa functioneze scoala unde ii este educat copilul - scolile private.

Iar aceste unitati de invatamant nu mai sunt destinate doar oamenilor "cu bani", cum e perceptia publica, ci tuturor, acordand an de an zeci de burse de studiu celor care isi doresc o educatie diversificata.

Pentru a afla mai multe despre ce ofera o astfel de scoala, am stat de vorba cu doamna Tova Ben Nun Cherbis, directorul Complexului Educational Lauder-Reut, din Bucuresti.

Cum a aparut ideea acestui complex educational? Cand ati lansat aceasta platforma educationala?

Ideea a fost a lui Ronald S. Lauder, diplomat, om de afaceri si cunoscut filantrop, detinator, printre altele, al cunoscutului trust media CME Enterprises, o prezenta sociala si politica foarte activa, cunoscuta in SUA si in lume, presedinte al Congresului Mondial Evreiesc si al World Jewish Restitution Organization.

Ne-am intalnit in anul 1997, la lucrarile Congresului Mondial Evreiesc, cand eu faceam parte din delegatia romana la Parlamentul European, ca reprezentant al World Jewish Restitution Organization in Romania. Cand a vizitat Romania in acelasi an si i-a intalnit pe tinerii membri ai clubului pe care il conduceam, a fost foarte impresionat si i-a intrebat ce isi doresc. Ei au raspuns ca isi doresc computere si retea de Internet, sa intre in actualitate si sa invete.

Atunci m-a intrebat daca ma alatur Fundatiei Lauder si daca accept provocarea de a ridica impreuna aici, in Romania, o gradinita si o scoala. Am primit pe loc si iata unde am ajuns!

Ronald S. Lauder a initiat si sustine, prin Fundatia care ii poarta numele, o retea educationala privata prezenta in alte 15 tari europene. In Romania, proiectul a inregistrat un succes mult peste asteptari, care ne-a determinat sa il extindem, sa nu ne oprim la gradinita (asa cum era prevazut initial), astazi avand un liceu ai carui tineri performeaza la competitii locale si internationale.

Asadar, proiectul a inceput in 1997, in perioada de pionieratin invatamantul preuniversitar privat, cu o gradinita de arte si multimedia - gradinita Lauder-Reut. Gradinita numara pe atunci in jur de 50 de copii. Ei reprezinta nucleul primei generatii de elevi care in anul 2010 a luat bacalaureatul tot aici.

Spuneti ca initial proiectul prevedea doar deschiderea unei gradinite. Care au fost etapele in care s-a dezvoltat complexul educational?

Am dezvoltat proiectul in pasi mici, cu mare diligenta si accent pe calitate, nu pe cantitate.

Am preferat sa deschidem treptat, in fiecare an scolar, incepand cu 1997, cate o clasa pe nivel de studiu. Astfel incat astazi putem oferi o pregatire preuniversitara completa si de calitate, recunoscuta pentru elevii nostri, pe parcursul invatamantului prescolar, primar, gimnazial si liceal.

Multi oameni de afaceri isi trimit copiii la studiu aici. De ce credeti ca aleg acest lucru? Ce ofera Complexul Lauder in plus fata de scolile de stat sau alte scoli private?

Pentru ca aici avem o oferta educationala unica, originala si in acelasi timp oportuna, cu mare potential pentru viitoarea cariera a copiilor, daca ne gandim spre exemplu ca liceul Lauder-Reut ofera o pregatire serioasa pe parcursul a 3 ani, in business, media si diplomatie. Multi parinti lucreaza direct sau indirect in aceste domenii si sunt foarte interesati sa valorifice pentru copiii lor sansa pe care ei nu au avut-o: o educatie timpurie, structurata, acreditata, in domeniile afaceri, diplomatie, relatii internationale, media si comunicare.

In esenta, oferta noastra educationala si procesul instructiv-educativ de calitate garantata care conduc invariabil la succesul scolar al copiilor, aria larga de activitati extrascolare si optionale, de cluburi (engleza, ebraica, franceza, spaniola, italiana, germana, chineza, jurnalism, fotografie, informatica, arte, drama, dans, instrument muzical, matematica, sah, sport etc.), alaturi de rezultatele scolare efective inregistrate de-a lungul anilor, atrag intotdeauna orice parinte interesat si constient de rolul fundamental al unei educatii bune, in viitorul copiilor lor.

Totodata, oferta noastra educationala cuprinde profil teoretic bilingv (engleza)-real si umanist, bacalaureat la limba ebraica, proiecte si parteneriate internationale (Comenius, Gruntvig, Cannes Lions), vizite internationale de studiu, schimb de elevi si profesori cu scoli din toata Europa si Israel, cursurile de business English, comunicare, media, diplomatie, protocol, relatii internationale. Cursurile sunt furnizate si certificate de parteneri academici de prestigiu din Romania si din strainatate: Institutul Diplomatic Roman-Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Media, Cannes Lions Romania, British Council, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Israel, Raphael Recanati International School, Israel.

Pe langa promovarea cu 100% a examenului de bacalaureat cu rezultate deosebite inregistrata la toate promotiile noastre de liceu, avem un procent ridicat de elevi olimpici la disciplinele din trunchiul comun sau premianti la o multitudine de competitii scolare si extrascolare. Suntem acreditati pentru toate nivelurile de invatamant si am ajuns la performante notabile, datorita acestei oferte educationale pentru care facem totul spre a fi onorata de fiecare data. Pregatirea individualizata a elevilor de catre profesori de inalta calificare este si ea decisiva.

Promovare la bacalaureat de 100% este ceva impresionant avand in vedere rezultatele la nivel national din ultimii doi ani. Care credeti ca este cheia succesului dvs?

Pregatirea sustinuta, diferentiata, individualizata a elevilor pe tot parcursul anilor de liceu. Profesori valorosi, dedicati profesiei, care contribuie din plin la motivarea si valorificarea potentialului fiecarui elev. Si, nu in ultimul rand, calitatea academica si personala a elevilor, supravegheate si modelate cu grija atat acasa, cat si la scoala.

Cat costa un an la Scoala Lauder-Reut si cum pot avea acces la aceasta forma de educatie si copiii ai caror parinti nu au venituri foarte mari?

Taxele scolare se situeaza intre 6.000 si 7.800 euro/an. Fundatia Ronald S. Lauder sustine cu burse sociale si de merit, elevii talentati sau cei aflati in dificultate materiala. Procentul de elevi sustinuti cu burse de studiu depaseste 20% din totalul elevilor Complexului.

Puteti mentiona cateva proiecte marca exclusiva Lauder in educatie, pe care le derulati in scoala dvs?

- Pregatirea timpurie in business, media si diplomatie, despre care v-am vorbit mai sus;

- Studiul limbii ebraice incepand cu nivelul prescolar si finalizat cu diploma de bacalaureat la ebraica:

- Proiectul 2Day Ambassador-Conferinta anuala Lauder pentru promovarea studiului diplomatiei si afacerilor internationale printre elevii de liceu din Romania si din strainatate. Proiectul a debutat in mai 2012, se doreste o reeditare anuala cu participarea si mai multor licee din tara si strainatate.

2Day Ambassador a fost dedicat in prima sa editie, celebrarii a 150 de ani de diplomatie romaneasca si 6 ani de parteneriat academic exclusiv intre Fundatia Ronald S. Lauder Romania si Ministerul Afacerilor Externe/Institutul Diplomatic Roman, Lauder School of Government, Diplomacy & Strategy si Raphael Recanati International School, din Israel, parteneriat care ofera un curs acreditat de diplomatie si relatii internationale elevilor de la liceul Lauder-Reut. Proiectul se desfasoara cu sprijinul Administratiei Prezidentiale si al Ministerului Afacerilor Externe al Romanie.

- Proiectul Cannes Lions, care a debutat in iunie 2011 si care consta in participarea elevilor nostri de la cursurile de media si comunicare, la cel mai reputat festival international de publicitate si gandire creativa din lume. Ei sunt cea mai tanara, dar una dintre cele mai pregatite delegatii din istoria festivalului.

Proiectul international March of the Living, care a debutat in primavara acestui an cu prima delegatie de liceeni romani din istorie participanta la mars.

March of the Living International este un program educational apartinand organizatiei internationale cu acelasi nume, adresat tinerilor evrei si ne-evrei din toata lumea. Programul se desfasoara anual in Polonia, in Zilele Comemorarii Holocaustului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#scoala privata Romania pret, #oferta educatie scoala privata, #scoala evreiasca Bucuresti Lauder , #scoli particulare